25n
25N
25N

Antifrau obri expedient per la contractació "expressa" del projecte de la Plaça de l'Ajuntament

Antifrau obri expedient per la contractació "expressa" del projecte de la Plaça de l'Ajuntament
11/06/2020 -

L’Agència Valenciana Antifrau ha obert expedient per la denúncia interposada pels consellers del PP en l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Carlos Mundina i Marta Torrado, en relació amb la contractació “expres” del projecte per a les obres de conversió en zona de vianants provisional de la Plaça de l’Ajuntament de València. Antifrau comunica als denunciants que justifica recepció de l’escrit presentat el 21 de maig, que ha donat lloc a l’obertura d’expedient.

Els edils i consellers del PP van presentar la denúncia davant aquest organisme per les presumptes irregularitats en la contractació expressa per part de l’EMT del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament a l’empresa La Pasatgeria, en la qual al·legaven que es va fer “en temps rècord de tres dies” des que es va informar de la necessitat fins a la contractació, “sense demanar tres pressupostos i encarregant el treball a dit a una única empresa”, segons ha informat el PP en un comunicat.

A més, denunciaven que es va fer “exhaurint el màxim permés per llei perquè siga considerat contracte menor, 14.950 euros, 50 euros per davall del màxim permés”. A més, afig que l’administradora de l’empresa és un alt càrrec de la Generalitat, que va deixar la societat el mateix dia en què l’EMT va adjudicar el contracte.

Els consellers del PP demanen que s’inicien les actuacions necessàries per part de l’Agència “a fi d’esclarir els fets anteriorment denunciats i s’adopten les mesures que en dret corresponguen per a depurar les responsabilitats a les quals pertoque”.

El grup municipal ‘popular’ ja va informar que, de la documentació a la qual havia tingut accés, es desprén que l’informe motivador del projecte de conversió en zona de vianants “no és avalat ni signat per cap tècnic de l’EMT ni de l’Ajuntament i és el mateix gerent qui signa l’informe i qui fixa el preu del mateix sense cap argumentació”.

L’informe està signat pel gerent de l’EMT el 8 de juliol, l’endemà l’estudi envia l’oferta per a la realització del projecte per a la Plaça de l’Ajuntament ajustant-se al preu establit per l’EMT i l’endemà passat, l’11 de juliol, el gerent va signar l’adjudicació del contracte. En la documentació s’especifica que només es va sol·licitar a una empresa l’oferta.

DIMISSIÓ DEL GERENT I GREZZI

“En definitiva un contracte a dit, on el preu el fixa el mateix gerent de l’EMT, el mateix al qual van robar 4 milions d’euros dels comptes de l’empresa i a qui se li va apujar el sou després de l’estafa”, indica el PP, la portaveu del qual, María José Catalá, demana tant el cessament del gerent com del regidor responsable de l’EMT, Guiseppe Grezzi.

La portaveu ‘popular’ també ha revelat que el dictamen sobre el projecte de disseny de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament “va arribar quasi un mes abans que estiguera presentat el projecte a l’Ajuntament l’empresa La Paisatgeria”.

Catalá denuncia que en la tramitació de la contractació de les obres de la plaça de l’Ajuntament “s’han incomplit totes les instruccions i recomanacions sobre contractació en relació amb els contractes menors”. “Aquest encàrrec a dit pot comportar conseqüències a aquells que han dut a terme aquesta mala praxi de contractació i que algun interés tindran”, assenyala, i recorda que també va demanar “explicacions immediates” a l’alcalde, Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 20 =