Anticorrupció demana analitzar factures que vinculen a Rosa Lladró amb una empresa investigada per finançar al PP

Anticorrupció demana analitzar factures que vinculen a Rosa Lladró amb una empresa investigada per finançar al PP
18/09/2018 -

La Fiscalia Anticorrupció de València ha sol·licitat al titular del Jutjat d’Instrucció número 18, encarregat del cas Imelsa, que s’investiguen dues factures aparegudes en una inspecció rutinària a una de les hereves de la signatura de porcellana Lladró, Rosa María Lladró, que relacionaven a la Fundació Turisme València Convention Boureau i a la signatura Laterne Product Council (LPC). Aquesta consultora de comunicació està sent investigada en el cas pel suposat finançament irregular de les campanyes del PP valencià de 2007, 2011 i 2015.

Aquestes factures, abonades per la Fundació Turisme València Convention Boureau a LPC, aconseguirien un import del voltant de 370.000 euros, segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

En concret, aquesta informació va arribar després de la petició d’una de les defenses presents en aquesta peça A de Taula, derivada del cas Imelsa, perquè l’Agència Tributària remetera la informació de la qual disposara sobre Laterne, al que Hisenda va respondre que no s’havia realitzat cap inspecció a aquesta signatura en els anys demandats.

No obstant això, des d’Hisenda sí que van traslladar que en una inspecció efectuada sobre la filla de Juan Lladró Dolz i exconsellera de Banc de València Rosa María Lladró, s’hi havia oposat dues factures que relacionaven a la Fundació Turisme València Convention Boureau i a la signatura LPC, una circumstància que va cridar l’atenció dels investigadors, atés que podrien tenir relació amb el suposat finançament irregular dels ‘populars’ de València, llavors dirigits per l’exalcaldessa Rita Barberá.

D’aquesta manera, des de Fiscalia Anticorrupció s’ha sol·licitat al jutge que instrueix aquest cas que es reclame més informació sobre aquestes dues factures a l’Agència Tributària i aquest requeriment ja ha sigut efectuat. A més d’indagar sobre aquestes factures, la petició cerca també aclarir quin és la relació de Rosa María Lladró i aquests pagaments.

Rosa María Lladró va formar part del Consell d’Administració del Banc de València fins a la seua renúncia, que va presentar l’any 2011 després de més de deu anys en el càrrec al qual va accedir en substitució del seu pare Juan Lladró Dolz, qui havia sigut conseller i vicepresident de l’entitat financera durant més de 12 anys. Mesos abans, en 2010, també va deixar el seu lloc en el Comité d’Auditoria de l’entitat a causa de la seua dedicació a les funcions de gestió en el Grup Porcellanes Lladró.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − nou =

sagunt a escena 2019
turismo salou