25n
25N
25N

L'anell ciclista, el carril més utilitzat en el mes de març

L'anell ciclista, el carril més utilitzat en el mes de març
05/04/2017 -

L’Anell Ciclista s’ha convertit en la infraestructura més utilitzada en la ciutat de València només obrir-se a la ciutadania. El tram del carrer Xàtiva és el que més ús ha generat, amb 2.384 bicis de mitjana al dia. El carrer Colón registra també un alt ús que, segons el tram, va des de 2.277 bicicletes fins a les 2.237. El carril bici que creua per Pont de Fusta i continua pel carrer Almassora es converteix en el segon més usat de València, amb una mitjana de pas de 1.865 ciclistes al dia.

“Estem molt satisfets per les bones dades d’ús de la xarxa de carrils bici de la ciutat de València i, especialment, per les de l’Anell Ciclista, que només obrir-se ha marcat ja el rècord de València. L’estudi de l’OCU on se situa a València liderant l’ús de la bici a tot l’Estat, publicat tan sols fa uns dies, hem comprovat que no estava gens mal encaminat” ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Cal posar en relleu que el mes de març és un període bastant excepcional a la ciutat, fonamentalment per la celebració de les Falles, on qualsevol desplaçament es fa fonamentalment a peu. Per tant, cal agafar les xifres amb molta prudència, ja que seran mesos com abril o maig on realment es podrà comprovar l’ús de l’Anell Ciclista amb unes circumstàncies més normalitzades a la ciutat.

En tot cas, les xifres demostren que l’Anell Ciclista “s’ha convertit en un eix principal i molt important per a la ciutat des del primer moment i que –d’igual manera que la resta de carrils bicis que la ciutadania està reclamant per als seus barris i que anirem fent a poc a poc des de Mobilitat Sostenible- es tracta d’una infraestructura que ja queda per al futur de la nostra ciutat”, ha dit el regidor Grezzi.

Destacables també són les xifres d’altres carrils bici de la ciutat, com els de l’avinguda de Blasco Ibáñez, amb trams de fins a 1.697 ciclistes diaris, l’avinguda de Tarongers amb 1.688, l’avinguda del Port amb 1.544 o els quasi mil de l’avinguda Alfahuir-Geramans Machado.

Finalment, el regidor Grezzi ha dit que “quan les coses es fan com toca, ben fetes, amb carrils que tenen 2,5 metres d’amplària, que estan segregats del trànsit, que discorren el més recte possible, amb tots els encreuaments convenientment assenyalats per a la màxima seguretat dels usuaris de la via, estem facilitant la vida a les persones i això s’acaba notant amb dades tan positives d’ús dels carrils bici del cap i casal com les que hem conegut hui mateix”.

UN NOU TRAM DE CARRIL BICI CONNECTA COLÓN AMB JORGE JUAN

A més, aquesta darrera setmana s’ha incorporat un xicotet tram de carril bici, de sentit únic, pel carrer Sorní, entre Colón i Jorge Juan. Aquesta connexió no afecta el trànsit rodat que circula per Sorní i, a més, millora la seguretat viària en fixar una ruta als ciclistes que circulen per la Ronda Interior i volen agafar aquest desviament.

Es tracta d’una incorporació que no estava contemplada en el projecte inicial de l’Anell Ciclista però que ha sigut requerida en observar-se, des del Servici de Mobilitat Sostenible, els hàbits de circulació dels ciclistes i la necessitat d’una solució segura per a tothom.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + set =

museo prehistoria