25n
Orgull
Orgull

Ana Barceló fixa l'inici de la desescalada a partir del 6 de setembre si els contagis segueixen a la baixa

La Comunitat Valenciana ja ha superat el 70% de la població diana vacunada

Ana Barceló fixa l'inici de la desescalada a partir del 6 de setembre si els contagis segueixen a la baixa

L’eliminació de les restriccions com el toc de queda o la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones –que estan en vigor actualment en 68 municipis– podria ser una realitat a partir del pròxim 6 de setembre. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat Ana Barceló en el programa radiofònic “Las mañanas de RNE”.

No obstant això, Barceló condiciona l’inici de la desescalada a l’evolució de les dades que es registren en el territori valencià. Per això, depenent de factors com el nombre de contagis, defuncions o la incidència acumulada, es posarà en marxa la desescalada progressiva que també inclourà la reobertura de l’oci nocturn.

“Si seguim així, i sembla que els contagis en la Comunitat Valenciana estan descendint ara a un ritme constant, podem parlar el 6 de setembre d’una desescalada”, confirma la consellera.

70% de la població vacunada

L’avanç del procés d’immunització aquest mes d’agost en el qual ja s’ha administrat almenys, la primera dosi, a gran part de la població jove d’entre 12 i 29 anys, ha permés a la Comunitat Valenciana aconseguir el 70% de la població major de 12 anys vacunada.

“És un assoliment i un èxit de tot l’equip de vacunació, infermeria, planificació i de la responsabilitat de la ciutadania que ha anat a vacunar-se”, afirmava Ana Barceló en l’espai de ràdio.

La mateixa responsabilitat ciutadana de la qual els valencians i valencianes que encara no han sigut vacunats estan fent gala en la campanya de repesca en la qual es fa una crida perquè aquelles persones que encara no hagen rebut la burxada acudisquen a als vacunòdroms.

Una jove rep la vacuna contra la covid-19

D’aquesta manera, els qui per haver rebutjat la citació en un primer moment, bé siga degut a reticències cap a la fórmula enfront de la covid o bé per no haver tingut disponibilitat per a acudir al centre de vacunació en la data i hora estipulada, la Conselleria brinda una altra oportunitat per a immunitzar-se durant les dues últimes setmanes d’agost i les dues primeres de setembre.

“La vacuna és l’única esperança que tenim per a superar aquesta pandèmia”, recorda la consellera, qui també destaca la necessitat de vacunar-se perquè “no hi ha un altre fàrmac per a protegir la resta de ciutadans i a un mateix”.

3a dosi i reducció a dos mesos per a qui han passat la covid

Mentre que l’Agència de Medicaments i Aliments dels EE. UU.–o més coneguda com a FDA, per les seues sigles en anglés– ja ha aprovat l’administració de la 3a dosi de la vacuna especialment en les persones immunodeprimides, l’agència homòloga a Europa encara no s’ha pronunciat sobre aquest tema.

És per aquesta raó que Ana Barceló ha confirmat que esperarà que l’Agència Europea del Medicament aconselle o no una tercera dosi en els pacients immunodeprimits per a dissenyar la línia d’actuació de la Conselleria.

“Es va estudiar en la Comissió de Salut pública i com no hi havia cap risc ja s’ha començat a aplicar en la Comunitat per a acabar la immunització d’aquelles persones que han passat la malaltia”. Així s’ha referit Ana Barceló a la reducció del termini d’espera de sis a dos mesos per a vacunar a la població que haja superat el virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + un =