caixa popular

L'ampliació del Clínic comença 10 anys després del seu anunci

Encara que el PP la va aprovar i mai la va arribar a fer, està investigada en el cas Gürtel per presumpte fraccionament de contractes

Pablo Enzo

L'ampliació del Clínic comença 10 anys després del seu anunci
19/02/2018 -

Tret d’eixida per a l’ampliació de l’Hospital Clínic de València. Mónica Oltra va confirmar divendres passat que la Generalitat ha adquirit per a aquest efecte l’Escola d’Agrònoms de la Universitat Politècnica de València (UPV), situat en l’Avinguda de Blasco Ibáñez 21. Es tracta d’un bloc que compta amb 11.000 m2 i que, a més, permetria la construcció d’altres 19.000 m2. És a dir, estaríem parlant de fins a 30.000 metres quadrats als quals inicialment es preveu traslladar l’equip quirúrgic de l’edifici actual.

El cost ha ascendit a 14,5 milions d’euros, amb els quals des de la Generalitat es pretén “dignificar les infraestructures sanitàries”, en paraules del president, Ximo Puig. Més concretament, l’ampliació permetrà, d’una banda “millorar les condicions per a la recerca i l’atenció de pacients” al mateix temps que “alliberarà espai a les actuals instal·lacions”. I aqueix, al cap i a la fi, és un dels objectius: que els pacients compten amb més espai. La vicepresidenta, Mónica Oltra, va anunciar després del ple del Consell de la setmana passada que es passarà de 130 metres quadrats per pacient a 170, “que és la superfície que un hospital requereix en aquestos temps”.

Un projecte de 15 anys, amb corrupció inclosa

D’aquesta forma, les obres necessàries per a l’adequació del nou edifici començaran enguany. Però cal recordar que aquesta operació estava prevista des de 2002, però va ser en 2008 quan el president de la Generalitat, Francisco Camps, la va anunciar. Segons l’expresident, en 2011 s’inauguraria i comptaria amb 120 llits i nou quiròfans més.

52 milions d’euros que mai van arribar al seu port, sinó a un altre ben diferent. I és que la contractació del vídeo de presentació d’aquesta ampliació està sent investigada per presumpte fraccionament de contractes dins de la trama Gürtel, raó per la qual esta imputat l’exconseller de Sanitat, Manuel Cervera. Prop de 50.000 euros que es van repartir en diversos contractes menors per a eludir el control administratiu i presumptament atorgar-li’ls a empreses afins de la trama.

En 2014, l’Advocacia de la Generalitat va instar al govern valencià a personar-se en el juí d’aquest cas però el Consell va refusar aquesta possibilitat, renunciant també a recuperar part dels diners malversats. Va ser el passat mes de desembre quan el nou Consell va aprovar personar-se en la causa amb la intenció de recuperar fins a 250.000 euros, entre els quals es troben els de aquest projecte.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta Mónica Oltra, va denunciar després d’anunciar la compra del nou edifici, que “l’anterior Govern mai va moure un un dit perquè aquesta ampliació es produïra”, però “el que sí es va fer va ser pagar 50.000 euros a tres empreses de la trama Gürtel”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris