25n
25N
25N

Les AMPA de la Gonzalo Anaya, "preocupades" pels escolars que no tenen accés a tecnologies a casa

Les AMPA de la Gonzalo Anaya, "preocupades" pels escolars que no tenen accés a tecnologies a casa
18/03/2020 -

La Confederació d’associacions de mares i pares d’alumnes de la Comunitat Valenciana ‘Gonzalo Anaya’ ha manifestat la seua “preocupació” perquè la situació actual de suspensió de classes presencials a causa de la pandèmia de coronavirus “pot deixar a moltes famílies que no tenen accés a tecnologies a casa sense poder accedir als continguts i les classes telemàtiques”.

El col·lectiu ha analitzat el Pla MULAN anunciat per la Conselleria d’Educació per a assegurar l’ensenyament a distància mentre es prolongue la situació d’emergència sanitària.

El president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya, Màrius Fullana, ha manifestat que “hi ha escolars que no tenen ordinadors a casa ni impressores, uns altres que no saben utilitzar mitjans electrònics o telemàtics, uns altres que no disposen d’internet i uns altres que requereixen classes i material adaptat com l’alumnat amb Necessitats Educatives Especial”.

Per això, les AMPA esperen que la Conselleria d’Educació tinga previst “un pla alternatiu per a fer arribar els materials didàctics a totes les famílies i evitar així que l’alumnat d’inclusió social i educativa patisca les conseqüències d’un accés desigual a l’educació durant les setmanes de confinament”.

L’entitat assegura que vint-i-quatre hores després de remetre la Conselleria el Pla MULAN als centres, des de la Gonzalo Anaya –integrada per 1.075 associacions de mares i pares d’alumnes– “com a punt de partida hi ha tota una sèrie de dificultats pròpies de la tecnologia actual i del desconeixement del seu ús adequat per part de tots els sectors de la comunitat educativa”.

Informen que “molts centres no tenen implementada íntegrament, el Web Família, com a dinàmica de comunicació digital amb les famílies i, moltes d’aquestes no estan tampoc donades d’alta”.

Encara així, alguns utilitzen canals de comunicació, com per exemple Classroom, per a les tasques escolars i altres apps però l’administració “ha de garantir el funcionament del sistema informàtic”. “Ens preocupa que un ús massiu i al mateix temps, de les diverses plataformes, puga col·lapsar-la com ha passat recentment amb Aules”, adverteixen.

Malgrat les “limitacions”, la Gonzalo Anaya valora “molt positivament l’esforç considerable del professorat i dels equips directius per a emprar els mitjans que hi ha, dins o fora, del Pla MULAN”.

Fullana ha conclòs: “D’aquesta crisi del COVID-19, ha d’eixir una comunitat educativa més unida, un sistema educatiu públic més fort i modern, adaptat als temps digitals i, sobretot, molt més equitatiu i inclusiu encara, alguna cosa que, arribat el moment i quan tot passe, caldrà reivindicar a través d’inversió pública per a la modernització digital de l’educació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + un =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa