25n
25N
25N

Més de 3.000 alumnes participen en el programa 'L'escola dansa'

Mig centenar de mestres han participat en les jornades de formació semipresencial d’aquest projecte interdisciplinari en el qual conviu la dansa, la música i l’audiovisual

Més de 3.000 alumnes participen en el programa 'L'escola dansa'
21/04/2021 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana han impulsat aquest curs el programa ‘L’escola dansa’, en el qual participen més de 3.000 alumnes des de Vinaròs fins a Orihuela.

Un total de 48 escoles de 18 comarques, des del Baix Maestrat fins al Baix Segura, s’han implicat en aquest innovador projecte educatiu.

‘L’escola dansa’ és una proposta interdisciplinària adreçada, preferentment, a l’alumnat de 5é i 6é de Primària, en què conviuen la dansa, la música i l’audiovisual amb l’objectiu de fomentar la creativitat artística a través del treball cooperatiu entre les escoles i les bandes de música.

Al ritme del ‘Bolero de Ravel’, la ‘Malaguenya de Barxeta’ o el ‘Sing, sing, sing’ de Louis Prima, l’alumnat de col·legis de ciutats com València, Castelló de la Plana, Elx o Alcoi, però també d’escoles rurals com les d’Alcalalí, Llíber, Cinctorres, Tírig, la Salzadella i Xert mostraran la seua capacitat de creació gràcies a aquesta engrescadora activitat al voltant de la dansa.

En el cas de les comarques de València, ‘L’escola dansa’ mobilitza uns 900 alumnes de 13 col·legis d’altres tants municipis del Camp de Morvedre, l’Horta Sud, la Ribera Alta, la Safor i la Plana d’Utiel-Requena. En aquest cas són escoles d’Alcàntera de Xúquer, Alfafar, Ador, Algemesí, Alginet, l’Alqueria de la Comtessa, Alzira, Carcaixent, Daimús, Palma de Gandia, Requena, Sagunt i València.

Audiovisual col·lectiu

Una vegada facilitats els recursos didàctics, professorat i alumnat estan treballant als centres educatius les coreografies que han de tindre enllestides per a la segona quinzena de maig, moment en què es procedirà a gravar el treball realitzat amb l’objectiu de compilar un audiovisual del projecte.

L’audiovisual, que editarà la Direcció General d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, es nodrirà de les aportacions de vídeos enregistrats pels centres educatius participants que recullen el treball fet a les escoles. La intenció és que el treball resultant es puga difondre en la segona quinzena de juny, amb l’objectiu de reconéixer el treball fet per les escoles participants i, alhora, per a servir d’estímul per a l’edició de ‘L’escola dansa’ del curs vinent.

En el projecte participen també 80 alumnes de dos col·legis d’Educació Especial (CEE), el Castell Vell de Castelló de la Plana, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el CEIP Manuel Riquelme, de la pedania oriolana d’Hurchillo, que és un centre membre del Comité Internacional de la Dansa.

Tot i que el context sociosanitari no és massa favorable perquè els centres educatius i les bandes de música puguen col·laborar aquest curs en ‘L’escola dansa’, cal dir que hi ha sis escoles que faran conjuntament el projecte amb les societats musicals dels seus municipis desplegant tots els protocols sanitaris de prevenció que siguen necessaris. Són els CEIP Ausiàs March dels Poblets, Cristo de la Paz de Sant Joan d’Alacant, Vicente Blasco Ibáñez d’Alginet, Víctor Oroval de Carcaixent i Mestre Rafael Noguera de Daimús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

museo prehistoria