25n
25N
25N

Més de 700 alumnes d'Alfafar participen en un programa d'educació ambiental

Més de 700 alumnes d'Alfafar participen en un programa d'educació ambiental
16/05/2019 -

Alfafar, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha iniciat aquesta setmana la implementació d’un nou programa d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible en diversos centres educatius del municipi. Les i els alumnes dels nivells d’infantil i primària del CEIP Orba, el col·legi Vamar i el col·legi Mª Inmaculada, un total de 721 estudiants, participen en un programa educatiu que s’estendrà al llarg del mes de maig i del pròxim mes de juny.

El programa desenvolupat per l’oficina tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alfafar és el resultat d’un estudi previ en el qual s’han observat les demandes i deficiències mediambientals de la població d’Alfafar amb l’objectiu de potenciar en les i els alumnes participants aquells continguts clau per al desenvolupament sostenible i respectuós amb l’entorn. Per a això, s’ha tingut com a referent els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per l’ONU per a 2030: salut i benestar, fam zero, energia no contaminant, ciutats i comunitats sostenibles, acció pel clima, entre altres.

A partir d’una metodologia que fomenta la participació activa de les i els alumnes, les activitats del programa, adaptades a cada tram d’edat, aborden qüestions rellevants en matèria d’educació ambiental. Entre elles, el respecte a l’entorn i als éssers vius, la importància de la vegetació, el consum responsable de l’aigua, la regla de les 3 R (reduir, reutilitzar i reciclar), el concepte de desenvolupament sostenible o les accions per a aconseguir-lo.

L’educació ambiental ha cobrat molta importància durant els últims anys a causa de l’augment de la preocupació per part de la població i de les administracions pel medi ambient i per construir ciutats sostenibles. Amb la implementació d’aquest programa a les aules del municipi, l’Ajuntament d’Alfafar busca involucrar i conscienciar a les i els veïns, ja des d’edats primerenques, sobre una qüestió tan rellevant com la protecció del medi ambient que depén de tota la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus