25n
Orgull
Orgull

El 97,7% dels alts càrrecs del Consell va complir amb el sistema d'incompatibilitats en 2018

El 97,7% dels alts càrrecs del Consell va complir amb el sistema d'incompatibilitats en 2018
05/04/2019 -

El 97,7% dels alts càrrecs de la Generalitat va complir en 2018 amb el sistema d’incompatibilitats, ja que només cinc persones no ho van fer, segons l’informe anual de l’oficina de control de conflicte d’interessos, adscrita a la Conselleria de Transparència.

Durant l’any passat, tots els alts càrrecs excepte quatre van presentar la còpia de les declaracions tributàries de la renda, patrimoni i societats del total de 216 (169 alts càrrecs en actiu i 47 cessats).

El balanç, analitzat aquest divendres pel ple del Consell, recull la resolució d’un expedient sancionador en 2018, amb la imposició d’una sanció de caràcter lleu. Actualment hi ha un altre expedient en tramitació.

En matèria de resolucions, va haver-hi un total de 187 que reconeixien la compatibilitat de l’activitat pública amb altres activitats. El passat exercici no es va dictar cap declarant la incompatibilitat, encara que hi ha 29 sol·licituds en tramitació.

També es van registrar quatre abstencions i cap inhibició o recusació. Al seu torn, per l’oficina van passar tres expedients de verificació, tots tancats amb inexistència d’irregularitats.

En general, va haver-hi un total de 26 persones obligades pel seu nomenament a presentar declaració d’activitats i béns, drets i obligacions patrimonials, amb les declaracions tributàries sobre IRPF i, si fóra el cas, de l’impost de patrimoni i sobre societats. Totes van complir amb aquest requisit.

CAS PARTICULAR D’UN DIRECTIU

L’informe fa esment a un cas peculiar: un directiu d’una mercantil que en 2018 va passar a formar part del sector públic instrumental de la Generalitat, de manera que ara sí que està obligat, i no ha presentat tota la documentació.

El passat exercici va haver-hi un total de 25 alts càrrecs cessats –obligats, per tant, a presentar la declaració d’activitats i béns, drets i obligacions patrimonials–. Tots van complir, excepte dos, incloses entre les quatre que no van presentar còpia de la renda, patrimoni i societats.

D’altra banda, en 2018 es va dur a terme la migració de les dades de l’antic registre (Rabac) al nou (Recci), la qual cosa va suposar que alguns alts càrrecs presentaren la documentació davant el primer i només hagueren de validar-los en el segon, mentre que uns altres ho van fer directament.

L’oficina de control de conflicte d’interessos acompleix a la Llei 8/2016 d’Incompatibilitats i Conflictes d’Interessos de persones amb càrrecs públics no electes i el Decret 65/2018 que la desenvolupa, d’elevar anualment al Consell un informe, que serà remés a les Corts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − nou =