25n
Orgull
Orgull

El lloguer de pisos d'estudiants a València es recupera fins a aconseguir els nivelles prepandèmia, segons els API

El lloguer de pisos d'estudiants a València es recupera fins a aconseguir els nivelles prepandèmia, segons els API
27/07/2021 -

El mercat de lloguer de pisos per a estudiants a València s’ha reactivat “amb força” de cara al pròxim curs acadèmic, en el qual els pisos guanyen terreny respecte a les residències d’estudiants per por dels contagis de coronavirus.

Així ho ha constatat el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València, que assenyala que la demanda “s’ha situat ja en nivells prepandèmia, ja que s’ha assegurat que el curs universitari 2021-2022 serà presencial”.

Vicente Díez, portaveu del Col·legi API de València, assenyala que la major demanda de pisos es deu al fet que aquesta tipologia d’allotjament reporta més seguretat als estudiants. “Per motius de seguretat sanitària, prefereixen conviure amb tres o quatre companys en un pis a fer-lo amb més persones en una residència”, explica.

Díez afirma, en un comunicat, que està sent “un bon any per a llogar, sobretot ha pujat la demanda de pisos de tres i quatre habitacions”.

No obstant això, de moment encara hi ha habitatges disponibles per a estudiants, encara que el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària preveu que l’oferta s’esgotarà al setembre o octubre, igual que ocorria en els anys anteriors a la pandèmia.

El ràpid avanç del procés de vacunació està ajudant a acostar-se a la situació de normalitat prèvia al coronavirus. “Gràcies a la vacuna, ja apreciem una certa normalitat, els estudiants saben que s’iniciarà el curs de manera presencial i això és bo per a tots”, assegura.

Aquest procés també ha conduït a l’estabilització dels preus dels pisos per a estudiants, que han repuntat entre un 5 i un 10%, després que el passat curs descendiren en un percentatge similar a causa de la menor demanda.

BLASCO IBÁÑEZ, BENIMACLET I PLATGES

La demanda de pisos per a estudiants es continua concentrant principalment en les zones pròximes a les facultats universitàries com Blasco Ibáñez o Benimaclet, encara que també té una forta demanda la zona pròxima a les platges, com Cabanyal i Malva-rosa.

Els lloguers s’estan duent a terme ara mateix per clients nacionals, encara que l’API confien que la millora de la situació sanitària a nivell internacional permeta l’arribada d’estudiants estrangers al llarg del curs.

El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària aconsella tant als propietaris com als inquilins que duguen a terme el lloguer a través d’un professional immobiliari de garanties, com l’API.

D’aquesta manera, els propietaris poden comptar amb plena seguretat jurídica en l’operació i els inquilins s’asseguren que viuen en pisos que estiguen en les millors condicions d’habitabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =