25n
25N
25N

El lloguer en la Comunitat Valenciana puja un 1,8% en el primer trimestre de l'any, segons Idealista

Les rendes dels lloguers pugen en les tres capitals de la Comunitat

El lloguer en la Comunitat Valenciana puja un 1,8% en el primer trimestre de l'any, segons Idealista
08/04/2020 -

El preu mitjà per metre quadrat en lloguer ha pujat un 1,8% en la Comunitat Valenciana durant primer trimestre de l’any, fins a situar-se en els 7,7 euros, la qual cosa situa la variació anual en un 9%, segons l’últim informe de preus d’Idealista.

En concret, a la província valenciana els preus dels arrendaments es van incrementar un 1,9%, fins a situar la renda d’un metre quadrat en 8,2 euros mensuals. A València capital el preu mitjà va pujar encara més, un 2,8%, durant l’hivern, fins als 9,3 euros el metre quadrat.

La província d’Alacant ha vist com els seus preus pujaven un 0,8% durant l’últim trimestre, fins a situar-se en 7,2 euros per metre quadrat al mes. En la capital, els preus també han experimentat un creixement: els propietaris alacantins demanen un 0,3% més per arrendar els seus habitatges, amb una mitjana de 7,6 euros/m².

La província de Castelló ha registrat un ascens del 4,4% en el preu dels seus habitatges en lloguer. Actualment, el preu mitjà del metre quadrat aconsegueix a la província els 6 euros mensuals. En la mateixa mesura, a la ciutat de Castelló els preus han crescut un 1,1% fins als 6,4 euros/m².

Segons Fernando Encinar, cap d’estudis d’Idealista, “l’informe, en recollir l’oferta del primer trimestre, no mostra l’impacte que la crisi del coronavirus ha tingut en el mercat del lloguer. L’eixida gradual del confinament reflectirà les baixades de les rendes que de fet ja s’estan negociant entre propietaris i inquilins”.

En aquest sentit, l’expert explica que “a les baixades de preus caldrà afegir un més que probable èxode del centre de les grans ciutats a les seues perifèries provocat per les noves cerques que molts inquilins, després de setmanes de confinament en habitatges que han descobert que no els agraden, faran, interessant-se per pisos amb més superfície, llum, vistes i tranquil·litat”.

LLEUGERS REPUNTS A escala nacional

El preu de l’habitatge en lloguer s’ha incrementat a Espanya un 2,6% durant el primer trimestre de 2020, fins a deixar el metre quadrat en 11,2 euros al mes. En taxa interanual, el creixement arriba al 5%. El preu baixa en 6 autonomies i 20 províncies.

A la ciutat de Barcelona els preus s’han incrementat un 3,1%. El metre quadrat s’ha situat en 17 euros/m². Amb aquest increment, la taxa interanual torna a terrenys positius: 4,4% i torna a marcar un màxim històric.

Madrid finalitza l’hivern amb una pujada trimestral en el preu del lloguer d’habitatge de l’1,2%, la qual cosa situa el preu del metre quadrat en la capital en 16,3 euros (un 3,6% més que fa un any). La capital se situa un 0,6% més baixa que durant el màxim de setembre de 2019.

El preu del lloguer va pujar un 2,8% a València durant el primer trimestre (encara que ha pujat un 10,5% interanual). Aquesta pujada ha deixat el preu del metre quadrat en 9,3 euros.

Lleida és la capital en la qual més ha crescut el preu del lloguer durant l’últim trimestre, amb un increment del 5,7%. També ha sigut considerable l’augment registrat a Salamanca i Cadis, on han pujat un 5,2%, seguides per Jaén (4,1%).

En el costat oposat està Màlaga, on els propietaris demanen un 4,5% menys que fa un trimestre per arrendar els seus habitatges. Li segueixen els descensos d’Osca (-2,7%), Logronyo (-2,3%), Orense (-2,2%), Soria (-1,9%) i Pamplona (-1,7%).

Barcelona es consolida com la capital més cara (17 euros/m²), seguida de Madrid (16,3 euros/m²) i Sant Sebastià (14,6 euros/m²). En la part baixa de la taula trobem a Zamora (5,2 euros/m²), Càceres (5,2 euros/m²), Orense i Ciudad Real (5,4 euros/m² en tots dos casos), les capitals més econòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + setze =