25n
25N
25N

Almàssera s'adhereix a la Declaració d'Emergència Climàtica

Almàssera s'adhereix a la Declaració d'Emergència Climàtica
03/06/2020 -

Els grups polítics que formen la corporació municipal de l’Ajuntament d’Almàssera s’adhereixen per unanimitat a la Declaració d’Emergència Climàtica i als compromisos que ha adoptat el Consell Valencià de la Generalitat.

Declarar l’emergència climàtica significa assumir compromisos polítics reals seguint un full de ruta capaç de garantir les reduccions de gasos de l’efecte d’hivernacle, abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% renovable i reduir a zero les emissions de carboni en la línia de les indicacions de l’informe de l’IPPC.

També estaria emmarcat dins d’aquesta Declaració entre altres coses apostar per una mobilitat urbana no motoritzada, fomentar el consum responsable d’aigua potable i impulsar la sobirania alimentària així com l’agricultura i ramaderia de proximitat.

Però l’Ajuntament d’Almàssera vol fer un pas més i per a assegurar el compliment dels ítems proposats en la Declaració d’Emergència Climàtica crearà en els pròxims tres mesos una comissió que estudiarà i redactarà les mesures d’actuació. Aquesta comissió estarà formada per tots els grups polítics del consistori, l’Associació de Veïns i Veïnes d’Almàssera, associacions ecologistes de la localitat i persones d’Almàssera amb formació específica mediambiental.

Antonio Sánchez, Regidor de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic mostra la seua satisfacció davant la creació d’aquesta comissió i afirma que “posarem el nostre granet d’arena per a solucionar la crisi climàtica perquè en això va el futur dels nostres fills i a Almàssera hi ha experts en el tema els coneixements del qual ens poden ajudar”

Per part seua, Ramón Puchades, Alcalde d’Almàssera comenta que amb l’Adhesió a la Declaració d’Emergència Climàtica el consistori pot exercir un paper clau en la formació, educació i informació sobre l’adaptació al nou escenari climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =