caixa popular

Alfred Picó: 'Pels Pèls ens fa pensar que és l'espectacle idoni per a iniciar-se en el teatre'

’És un espectacle molt familiar en el qual la gent participa i fa moltes preguntes’

Alfred Picó: 'Pels Pèls ens fa pensar que és l'espectacle idoni per a iniciar-se en el teatre'
15/05/2017 -

Dels creadors de ‘Imprebís’, i els productors de ‘El sopar dels idiotes’, arriba al Teatre Talía de València ‘Pels Pèls’, una de les obres més representades als Estats Units. Una obra de teatre en la qual el final no està decidit. I és que seran els espectadors els que decidisquen, amb els seus vots, qui és l’assassí. Una proposta innovadora que acosta, encara més, el teatre al públic.

Pels Pèls‘, dirigida per Santiago Sánchez, és la història d’un assassinat, quatre sospitosos, i dos policies tancats en una perruqueria. Una combinació perfecta per a gaudir del teatre, i morir-te de riure. València Extra ha parlat amb l’actor Alfred Picó, el comissari Martín Serrano en ‘Pels Pèls’, que ens ha explicat més detalls sobre aquesta comèdia policíaca, que estarà en el Teatre Talía fins al pròxim 21 de maig.

Què van a trobar els espectadors que decidisquen anar a veure ‘Pels Pèls’?

Una comèdia clàssica reconeguda a escala mundial per ser la més representada, i que durant dues hores fa que l’espectador gaudisca passant des de la comèdia a la tragèdia i el teatre de participació. Molta diversió en definitiva.

En aquesta obra, els espectadors podran decidir qui és l’assassí. Què suposa per a vosaltres que en cada funció que el final canvie?

Ens suposa estar alerta i desperts al que passe en cada funció, i alhora ens ha suposat un esforç extra a l’hora de preparar el final de l’espectacle.

Que la decisió del públic varie, Us permet utilitzar la improvisació?

L’obra té una estructura molt tancada, però és cert també que té tota una part oberta a la participació activa del públic. Però una vegada decidit l’assassí, no es pot improvisar més.

Us ha ocorregut alguna anècdota des que va començar la funció?

Allò que més m’ha sorprés, és que és un espectacle molt familiar. Han vingut molts xiquets i adolescents, que participen molt activament i gaudeixen molt, fent preguntes. Ens fa pensar que és l’espectacle idoni per iniciar-se al teatre.

Parla’ns del teu personatge. Hi ha una mica de tu en ell?

El meu personatge és el comissari Martin Serrano, que serà l’encarregat de descobrir qui és l’assassí. Sempre en tots els personatges que interpretes hi ha alguna cosa teua perquè és dins de tu on has buscat per interpretar el personatge, i crear-lo.

Has treballat en cinema, televisió i teatre, Amb quin et quedaries?

Em quede amb tots, perquè tots formen part de la meua professió, i en la diversitat està el plaer d’interpretar. Però si he d’escollir un només, trie el teatre perquè al teatre no hi ha trampa, ni cartó. El públic està en directe i les sensacions que et provoca el teatre no t’ho dóna la TV ni el Cine. El teatre no t’abandona mai.

Consideres que és necessari donar més cabuda al teatre en valencià?

Teatre en valencià sempre se n’ha fet, i se’n fa. En el meu cas, és la llengua amb la qual més he treballat. Però és cert que no hem arribat a una normalització del fet escènic, perquè sempre apareix la pregunta… Sí que crec que el pas següent és allargar les exhibicions perquè augmente el públic en valencià, encara hi ha molta gent que creu que en valencià no ho entendrà. S’ha fet molta feina, però hem de seguir treballant.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris