25n
Orgull
Orgull

Alfafar ultima la licitació de les obres de l’Alqueria del Pi

Alfafar ultima la licitació de les obres de l’Alqueria del Pi
26/03/2019 -

En el marc del projecte de Rehabilitació de l’Alqueria del Pi i creació d’un Centre d’Interpretació de l’Arròs i Turisme Cultural d’Alfafar, l’Ajuntament va iniciar a principis del mes de març el procediment de licitació de les obres que finalitza aquesta setmana. A partir d’aquest moment, el consistori seleccionarà a l’empresa que haja presentat l’oferta més avantatjosa econòmicament, atenent diversos criteris d’adjudicació. Aquests estaran centrats, especialment, en les millores que les empreses oferisquen destinar al projecte, l’especialització del personal que el realitze i els mitjans que es destinen a aquest.

La companyia que s’encarregue del projecte rehabilitarà i restaurarà l’edifici i realitzarà una investigació arqueològica del complex declarat Bé de Rellevància Local. A més, a través d’aquesta acció, es farà valdre l’edifici dotant-lo d’usos culturals i turístics que permeten la seua conservació.

Aquesta rehabilitació, que està cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, cerca promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural. En eixe sentit, el projecte dóna suport a la posada en valor del patrimoni cultural local i la generació d’activitat turística sostenible.

Per part seua, la subvenció europea inclou no solament la rehabilitació i restauració de l’immoble, sinó també la redacció dels corresponents projectes tècnics i els honoraris relatius a la direcció facultativa de les obres. Així mateix, recull la seua musealització en el context d’un centre d’interpretació de l’arròs i del turisme cultural d’Alfafar. Totes aquestes accions compten amb un pressupost d’1.126.913 € dels quals 465.666 € pertanyen als fons FEDER i 661.246 € al consistori que, ateses les bases que regulen la subvenció, assumeix el cost de l’IVA del projecte.

L’Alqueria del Pi, també coneguda com la de Sapatos, va ser construïda entre els segles XVII i XVIII i és exemple de la tradicional tipologia arquitectònica agrícola de l’època, casa-pati-cambra, espai que encara conserva els murs de tapial valencià típics, tres merlets classicistes decoratius, taulells de l’època i un panell ceràmic de la Verge Immaculada. Va ser l’any 2016 quan l’Ajuntament va iniciar els passos per a recuperar aquest enclavament històric i va emprendre mesures cautelars de conservació davant el risc d’ensulsiada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =