25n
Orgull
Orgull

Estudiants d'Alfafar participen en un programa per a prevenir l'addicció al joc

Estudiants d'Alfafar participen en un programa per a prevenir l'addicció al joc
27/03/2019 -

Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), i en col·laboració amb el postgrau “Addicció al joc i altres Addiccions Comportamentales” de la Universitat de València, ha posat en marxa el programa LUDENS que treballa en la prevenció de l’addicció als jocs d’apostes i atzar.

Laura Martínez, tècnica de la UPCCA de l’Ajuntament, i Azahara García, estudiant del postgrau de la Universitat de València, han sigut les encarregades de la implementació del programa en el qual participen les i els estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i el grup del PAC de tots els centres educatius del municipi.

El programa LUDENS integra les tres dimensions que tota acció de prevenció ha d’incloure: informació, sensibilització i recomanació de pautes. Aprofundeix a l’aula sobre les actituds davant l’addicció, així com en la conscienciació de les i els més joves sobre els problemes que es poden arribar a tindre si s’inicien en aquests hàbits. El programa, que consta de tres sessions per a cada grup d’alumnes, incideix també en la disposició adequada per a jugar i en formes alternatives i saludables de passar el temps i gastar els diners. Inclou a més un protocol d’avaluació en el qual es registren aspectes essencials de l’addicció al joc (freqüència, tipus, motivació, condicions i llocs per al joc) que permet valorar la seua utilitat en la seua aplicació a l’aula.

La implementació del programa de prevenció LUDENS se suma a les diferents accions que duu a terme al llarg de l’any la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) en els centres educatius d’Alfafar com el taller d’alimentació saludable, en el qual van participar al voltant de 200 alumnes i alumnes del cicle d’Infantil, o el programa de prevenció del consum de cànnabis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 13 =