25n
25N
25N

Alfafar inicia la campanya de recollida d'arròs

Alfafar inicia la campanya de recollida d'arròs
23/09/2020 -

L’Ajuntament d’Alfafar ha iniciat la campanya anual de recollida de l’arròs que s’allargarà fins al mes vinent d’octubre. Durant aquest període es donen unes condicions òptimes per als treballs de recollida en les aproximades 840 hectàrees que conformen la Marjal d’Alfafar, on es cultiva aquest cereal autòcton de l’Horta Sud.

Les recol·lectores treballen per a recollir l’arròs i traslladar-lo a les cooperatives per al seu posterior assecat, en un procediment en el qual es té en compte la humitat dels camps i s’espera a les hores centrals del dia, en les quals el sol permet que el cereal es trobe més sec millorant la sega.

De les diferents varietats d’arròs que es cultiven en la Marjal d’Alfafar, la primera a recollir-se és la varietat bomba, perquè es tracta de la que compta amb un període menor de cultiu.

A causa de l’extensió del terreny i a la importància de la campanya, l’Ajuntament d’Alfafar treballa conjuntament amb la Policia Local d’Alfafar i els agricultors de la zona per a facilitar les tasques de sega, l’accés als camps de cultiu del cereal i senyalitzar els diferents camins amb la finalitat d’advertir als vehicles de la presència de les màquines treballant.

La campanya de recol·lecta de l’arròs suposa una de les activitats econòmiques més importants de la localitat de la qual depenen prop de 600 famílies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =

bombers