25n
25N
25N

Alfafar crea l'Oficina de Projectes Europeus

Alfafar crea l'Oficina de Projectes Europeus
03/11/2020 -

Alfafar ha creat l’Oficina Europea, una àrea dedicada a la captació de fons europeus que treballarà de manera transversal amb totes les àrees de l’ajuntament. Aquest treball transversal permetrà estudiar quins projectes poden realitzar-se a nivell municipal finançats per fons europeus.

Aquesta Oficina Europea, dirigida directament per l’alcalde, coordinarà la creació d’un Grup de Treball Municipal de projectes europeus que permeta coordinar a tots els departaments que siguen susceptibles de rebre fons europeus. El grup de treball es reunirà de manera regular per a valorar propostes d’idees i projectes que es presenten a convocatòries europees. A més, comptarà amb el suport d’una empresa externa amb experiència prèvia en projectes europeus, que assessorarà el consistori sobre la gestió, posada en marxa i orientació d’aquests projectes.

Aquesta empresa donarà suport en la definició de l’organització de l’Oficina de Projectes Europeus d’Alfafar, les seues funcions i les seues responsabilitats, així com en l’elaboració d’informació sobre convocatòries europees mitjançant un Sistema d’Alertes destinat als responsables de l’Oficina de Projectes Europeus d’Alfafar.

Les funcions d’aquesta entitat de suport inclouen l’assessorament i orientació en les línies de finançament de les polítiques europees per a emmarcar les iniciatives municipals en les convocatòries europees més adequades. També donaran suport d’assessorament per a aconseguir la idoneïtat de les iniciatives municipals i la seua adequació a les convocatòries seleccionades.

L’entitat que dona suport a Alfafar ha de comptar amb suport tècnic des de Brussel·les per a la cerca de socis europeus per a participar en projectes europeus, i experiència per a aconseguir incloure al consistori en els projectes europeus en els quals participen entitats europees relacionades amb les prioritats d’Alfafar.

Dins de les labors d’aquesta Oficina Europea es troben la formació sobre fons europeus tant per a col·lectius ciutadans com per a personal municipal, així com el treball per la inclusió del consistori en esdeveniments europeus com a ponents per a presentar les experiències a la Unió Europea

En aquest procés, es busca també capturar idees i experiències d’altres administracions i, d’aquesta manera, aprendre i progressar en el camí a l’Euromunicipalisme, en el qual les sinergies entre la Unió Europea i els municipis són constants i estretes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =