25n
25N
25N

Alfafar aprova la convocatòria de les ajudes Parèntesis

Alfafar aprova la convocatòria de les ajudes Parèntesis
12/02/2021 -

Alfafar ha aprovat en Junta de Govern extraordinària la convocatòria de les Ajudes Parèntesis englobades dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. Aquestes ajudes busquen donar suport a les persones autònomes i microempreses d’Alfafar, especialment a aquells sectors més afectats per la pandèmia de la COVID-19.

Aquest programa d’ajudes directes està cofinançat entre la Generalitat Valenciana (62,5% dels fons), la Diputació de València (22,5%) i el mateix consistori d’Alfafar (15%). L’Ajuntament d’Alfafar invertirà en aquestes ajudes un total de 85.099,20 euros, que s’afegiran als fons provincials i autonòmics fins a sumar un total de 567.328 euros.

Podran optar a aquestes ajudes les persones autònomes o microempreses amb domicili fiscal a Alfafar que formen part dels sectors definits en la convocatòria. En cas que es genere un excedent en les ajudes, s’atorgaran ajudes a la resta de persones autònomes i microempreses del municipi que acrediten unes pèrdues d’almenys un 30% en 2020 respecte a 2019.

Les persones autònomes o microempreses beneficiares podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada persona ocupada a càrrec seu, amb un màxim de 10 persones per empresa. Aquestes subvencions podran destinar-se a cobrir despeses corrents des d’abril de 2020, és a dir, des que es va iniciar la pandèmia.

El termini de sol·licitud d’aquestes ajudes serà de 30 dies a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP), i es concediran en règim de concurrència competitiva, amb criteri de valoració la data i hora d’entrada de les sol·licituds completes en el sistema.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els sectors més afectats, com són el de comerç al detall, hotels i allotjaments turístics, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats culturals i artístiques, o activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.

Pla Resistir

Les ajudes Parèntesis s’engloben dins del Pla Resistir, que té com a objectiu ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que hui entren en vigor, especialment per als sectors de l’hostaleria, el turisme, l’oci i les activitats artístiques i culturals

Aquest pla s’articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, ajudes Parèntesi, acordat amb diputacions i ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 17 =