25n
Orgull
Orgull

Alfafar aposta per un oci responsable i saludable en les seues festes

Alfafar aposta per un oci responsable i saludable en les seues festes
04/09/2018 -

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), ha desenvolupat durant les seues festes patronals i populars el projecte de prevenció i reducció de riscos per consum abusiu d’alcohol i altres substàncies denominat Controla’t.

L’objectiu d’aquest programa és oferir una informació clara, objectiva i realista sobre l’ús / abús de substàncies i especialment sobre l’alcohol, desmitificar els mites i creences errònies i arribar a adolescents i joves amb missatges realistes, reduir els riscos associats al consum i afavorir conductes saludables, de responsabilitat i sentit comú en les seues decisions.

“Controla’t” s’ha realitzat en la mateixa plaça de l’Ajuntament, coincidint amb la primera discomòbil, amb l’objecte promoure una major participació de població adolescent i juvenil de la localitat. Les persones que han estat al càrrec de les activitats són joves prèviament formats per la tècnica de la UPCCA, Laura Martínez. Així mateix, Fina Carreño, regidora de Benestar Social, Cultura i Festes, va donar suport al projecte sumant-se al hashtag “JoControle” del projecte.

Quant a les persones destinatàries de la intervenció, va haver-hi una molt alta i favorable participació. El públic al qual es va dirigir la intervenció es va mostrar motivat a rebre la informació plantejada relacionada amb la reducció de riscos en consums d’alcohol i altres substàncies així com participar en les diferents activitats que es van proposar, tals com la barra saludable, el circuit d’ulleres de visió borrosa o el maquillatge festiu. A més de tot açò, des de la UPCCA es van dissenyar cartells preventius en els quals va utilitzar al personatge “Neurona’t” que aconsellava al públic juvenil dels riscos de l’abús de l’alcohol així com els riscos associats en les mescles amb altres substàncies.

Des de la UPCCA es fa una valoració més que positiva per la participació activa i la implicació en les activitats d’un total de més de 300 joves en les tres accions preventives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =