25n
25N
25N

Els bombers alerten del repunt d'incendis en habitatges amb l'arribada del fred per causes elèctriques

BOMBERS VALÈNCIA

Els bombers alerten del repunt d'incendis en habitatges amb l'arribada del fred per causes elèctriques
07/12/2018 -

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València ha alertat del repunt d’incendis en habitatges amb l’arribada del fred, principalment per causes elèctriques, per aparells en males condicions, sobrecàrregues i curtcircuits.

Segons les dades del Consorci Provincial, entre gener i març d’enguany es van declarar 186 incendis en habitatges. “En els mesos de més fred apreciem un augment d’aquestes emergències. Mentre que al juny rebem 41 avisos per incendis d’habitatges i a l’agost, 37, al novembre han sigut 67”, ha concretat el president del Consorci, Josep Bort.

Després d’un descens considerable en els mesos estivals, la quantitat s’ha tornat a incrementar a partir d’octubre, una tendència ja apreciada en els anys anteriors. A més, es constata un repunt pel que fa a 2017 en alguns mesos. El febrer de 2017, el consorci va registrar 40 avisos per incendis en habitatges i el mateix mes de 2018 van ser 50. Al març de l’any passat es van rebre 59 trucades mentre que al març d’enguany la xifra ha ascendit a 75.

Les principals causes d’aquestes emergències són elèctriques, per aparells elèctrics en males condicions, sobrecàrregues i curtcircuits. Els aparells de calefacció com a estufes, radiadors, ximeneres i brasers, en estades sense ventilació també estan darrere de l’origen de nombrosos focs en la llar.

“Si estan en funcionament durant un temps perllongat i les portes i finestres estan tancades, es consumeix l’oxigen i es forma el mortal monòxid de carboni”, ha alertat l’inspector cap del Consorci, José Miguel Basset.

Darrere d’altres incendis estan les ximeneres amb mal manteniment, brasers baix de les taules lliteres, estufes elèctriques i vés-les. Les estades en les quals més incendis es produeixen són el menjador, el dormitori i la cuina.

El Consorci insisteix que la prevenció és “clau” per a evitar aquestes situacions pel que recomanen revisar tots els aparells de combustió líquida o amb gas inflamable. També és molt important col·locar detectors automàtics de fum, “que poden salvar vides”, que es vigilen les fonts d’ignició i s’apaguen abans de ficar-se al llit, igual que les veles.

Segons les últimes dades d’un informe presentat per la Fundació MAPFRE i l’Associació Professional de Tècnics de Bombers l’any passat van morir 212 persones en incendis a Espanya per focs o explosions, ja fora per cremades o inhalació de fums, en espais tancats o a l’aire lliure. La Comunitat Valenciana és la tercera amb major índex de víctimes mortes en 2017, amb una ràtio de 5,2 morts per milió d’habitants.

Les seues dades confirmen el repunt d’incendis en els mesos més freds. El 64% de víctimes mortals es van registrar en els sis mesos de més fred de l’any. Entre novembre i febrer de 2017 es van comptabilitzar més morts en habitatges que en resta de l’any.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

CCCC