25n
25N
25N

"No volem que les dones siguen les grans perdedores de la crisi"

Alerta Feminista llança una campanya perquè les administracions vetlen pels drets de les dones en la reconstrucció social i econòmica

"No volem que les dones siguen les grans perdedores de la crisi"
16/07/2020 -

L’actual crisi sanitària ha provocat importants pèrdues econòmiques en diferents sectors de la societat, que ha generat noves situacions de vulnerabilitat als nuclis familiars. Per això, des d’Alerta Feminista han llançat una campanya perquè les dones “no siguen les grans perdedores de la crisi”. I és que, com expliquen, “estem vivint un moment en el qual des de totes les administracions s’està intentant donar resposta a la crisi, recomponent un sistema econòmic i social que ha quedat greument danyat, i no volem que les dones tornen a ser les eternes oblidades que queden arrere perquè no s’afronten els problemes específics que la crisi ha descarregat sobre elles”.

D’aquesta manera, a partir de setembre, Alerta Feminista llançarà una campanya en la qual s’exigiran accions i mesures concretes que posen en el centre de les polítiques públiques la realitat de les dones. En aquest sentit, expliquen que, de manera immediata, “llançarem una enquesta, en la qual es pretén que participen més de 10.000 dones, que indagarà sobre la seua situació i valoren la resposta que estan obtenint de les institucions”.

Així mateix, no sols s’està treballant a “garantir que no es menyscaben els drets de les dones, mitjançant al·legacions i esmenes a diverses lleis i normatives en procés d’elaboració”, sinó que, a més, amb aquesta campanya, es posarà de manifest de quina manera la crisi ha afectat les dones. “La crisi ha penalitzat a les dones tant en l’àmbit laboral, com en la conciliació familiar. Sense esmentar, a més, les enormes borses de pobresa generades que es nodreixen majoritàriament de dones, que també veuen com s’incrementen els casos de violència masclista”.

Per tots aquests motius, des d’Alerta Feminista, que aglutina també a associacions i entitats de caràcter feminista, exigeixen que se’ls done veu en la Comissió d’Estudi per a la Reconstrucció convocada per Les Corts perquè, diuen, “per a les més de 100 associacions que formen part d’Alerta Feminista, aquest oblit compromet les conclusions d’aquesta comissió, perquè no hi ha reconstrucció social i econòmica possible si no es compta amb les dones”.

Per part seua, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana són conscients de la importància de fomentar la igualtat entre dones i homes i, especialment, invertir en la inserció laboral de moltes dones que s’han vist en una situació de vulnerabilitat a causa de la crisi econòmica desencadenada per la pandèmia.

Així, entre algunes de les mesures que s’han dut a terme es troba la convocatòria, llançada a principis del mes de juny, d’ajudes per a entitats locals que desenvolupen programes formatius o de millora per a la inserció laboral de dones, així com programes que fomenten la igualtat. I és que, en un moment de reconstrucció de la societat, és essencial que tots els col·lectius estiguen representats perquè ningú es quede arrere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =