25n
25N
25N

Aldaia i Alaquàs tindran una farmàcia de guàrdia independent a partir de gener de 2021

Aldaia i Alaquàs tindran una farmàcia de guàrdia independent a partir de gener de 2021
05/11/2020 -

El Col·legi Oficial de Farmacèutics ha remés als ajuntaments d’Aldaia i Alaquàs el calendari per a l’any 2021 en el qual es materialitza la petició dels alcaldes de comptar amb una farmàcia de guàrdia en cadascun dels municipis diàriament, i no un establiment compartit com fins ara. Totes dues poblacions sumen uns 60.000 habitants i compten amb nuclis urbans separats per les vies del tren. Així, a partir del pròxim 1 de gener els veïns i veïnes dels dos municipis podran accedir a una farmàcia de guàrdia en la seua població durant els 365 dies de l’any.

Guillermo Luján assenyala que «es tracta de la solució d’una demanda històrica que resol el greuge comparatiu que actualment pateixen els veïns d’Aldaia i Alaquàs respecte a altres localitats similars».
Per part seua, Toni Saura destaca que «la qüestió més important és que els veïns i veïnes de totes dues poblacions tindran un millor servei farmacèutic, més important ara, si cap, a causa de la pandèmia».

Lluita compartida

Tots dos consistoris han mantingut una lluita conjunta a través de la qual s’ha aconseguit l’objectiu de disposar d’una farmàcia de guàrdia única en cada localitat. Des de la seua arribada al govern dels seus municipis, Luján i Saura han mostrat la seua preocupació sobre aquesta qüestió i han fet extensiva aquesta reclamació a totes les institucions. «La meitat dels dies de l’any les persones que necessiten un medicament a la nit tant a Aldaia com a Alaquàs, en festiu o caps de setmana, es veuen obligades a desplaçar-se a la farmàcia de guàrdia de localitat veïna, que en moltes ocasions es troba a una distància desmesurada», expliquen els edils.

En aquest sentit, els alcaldes es mostren agraïts a la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro «per mostrar-se receptiva des del primer moment cap a la nostra sol·licitud», així com al Col·legi Oficial de Farmacèutics, al qual reconeixen «la seua sensibilitat cap a la problemàtica que pateixen els nostres veïns i veïnes i la seua celeritat a l’hora de posar en marxa una solució satisfactòria».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − tres =