25n
25N
25N

Aldaia viatja a Fitur

Aldaia viatja a Fitur
22/01/2020 -

Ja està tot preparat perquè Aldaia debute en la Fira Internacional de Turisme més important en l’àmbit estatal, FITUR, que se celebra fins al 26 de gener en el recinte firal de Madrid. Una fita històrica aconseguida després de mesos de treball a través del qual la localitat mostrarà al món per què és conegut com el bressol de l’artesania del palmito i a més exhibirà el més destacat del seu patrimoni material i immaterial.

La de demà, 23 de gener, serà una jornada molt especial que ve precedida de mesos d’intens treball. Tècnics i especialistes en el palmito i en el patrimoni d’Aldaia han preparat el material que ja s’ha descarregat en IFEMA perquè tot estiga preparat en l’estand que la Diputació de València ha reservat a Aldaia, en una fira que enguany comptarà amb les propostes de 165 països i regions de diferents continents, a més de la completíssima oferta turística de tota Espanya dins dels 10 pavellons dedicats a Àfrica, Orient Mitjà, Amèrica, Europa i Àsia – Pacífic.

D’aquesta manera un grup de representants de la localitat, encapçalat per l’alcalde, Guillermo Luján i la regidora de cultura, Empar Folgado, que han volgut donar suport al Gremi de Palmiters, viatgen cap a la capital per a desplegar tota una demostració d’art i cultura amb intervencions, tríptics informatius en tres idiomes i palmitos per a admirar i repartir entre els representants altres països. De fet, Aldaia ha preparat dos passis demostratius, un al matí i un altre a la vesprada, on els mateixos palmiters artesans treballaran viu el barnillatge, amb caladores professionals, la pintura i el muntatge a mà. Tot un treball artesà que converteix cada palmito en una autèntica joia única i irrepetible.

Antonio Pascual, president del Gremi de Palmiters assegura des del MUPA (Museu del Palmito d’Aldaia) que l’objectiu és “donar a conéixer que el palmito té una denominació d’origen i que l’epicentre de la seua creació se situa a Aldaia on hem una gran tradició molt arrelada de mantenir. Al final volem atraure nous artistes que treballen el palmito per un sector que pot aportar molta vida en el nostre territori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =