25n
25N
25N

Aldaia redistribueix els recursos tècnics i humans per a reforçar les tasques de neteja i desinfecció

La Brigada d’Obres es bolca en la higienització diària dels carrers del municipi

Ajuntament d'Aldaia

Aldaia redistribueix els recursos tècnics i humans per a reforçar les tasques de neteja i desinfecció

Des de la primera setmana de confinament, l’Ajuntament d’Aldaia ha redistribuït els recursos tècnics i humans dels serveis municipals per a reforçar les tasques de neteja i desinfecció de la localitat. Pràcticament la totalitat del personal de la Brigada d’Obres està realitzant tasques d’higienització dels carrers tots els dies de la setmana, festius inclosos, en tot el municipi.

Tal com expliquen fonts del Consistori, s’ha realitzat una divisió d’Aldaia en sis quadrants en què tots els dies s’apliquen tècniques de neteja i desinfecció. De dilluns a diumenge, la Brigada d’Obres cobreix de manera rotativa totes aquestes àrees. «Estem arribant a totes les zones del poble per igual i tots els dies», assenyalen fonts municipals.

Des de l’Ajuntament s’exposa que, habitualment, les tasques del municipi les duu a terme l’empresa Agricultores de la Vega de València (SAV). Els serveis municipals, en la seua àmplia majoria, no solen dedicar-se a labors d’higienització, sinó a tasques de muntatge o reparació, entre altres. No obstant això, davant la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, tot el personal de la Brigada d’Obres s’ha derivat també a la neteja per a reforçar aquesta acció.

Ajuntament d’Aldaia

La higienització a Aldaia s’ha reforçat també en els edificis públics. Malgrat que la majoria estan tancats, en aquells que romanen oberts —encara que siga per al personal treballador— s’ha ampliat la neteja per a garantir la seguretat de la ciutadania.

La implicació en les tasques de neteja i desinfecció del municipi s’ha estés fins a la ciutadania, ja que veïns i veïnes han oferit la seua ajuda de manera voluntària. Alguns llauradors han prestat maquinària agrícola o han cedit vehicles propis per a col·laborar en aquesta labor. El Consistori mostra el seu agraïment davant aquests gestos de solidaritat, que es valoren ara més que mai donada la complexitat de la situació actual. «Agraïm tota ajuda, totes les mans i tots els mitjans que puguem tindre a la nostra disposició», afirmen fonts municipals.

L’Ajuntament d’Aldaia ha repartit 4.000 màscares a les empreses que romanen obertes o que comencen a reprendre la seua activitat a poc a poc. A més, es repartiran en els domicilis del municipi més de 31.800 màscares homologades, reutilitzables i que compleixen els requisits sanitaris i de seguretat. Aquestes són algunes de les últimes accions que el Consistori ha posat en marxa. Unes altres segueixen en funcionament des que es van implementar a l’inici de l’estat d’alarma.

Ajuntament d’Aldaia

El departament de Serveis Socials, que s’ha reforçat amb personal de l’empresa pública municipal Aldaia Pròxima, continua participant en el programa «Prop del teu per telèfon». A través d’aquest, l’Ajuntament es posa en contacte per via telefònica amb les persones majors de 65 anys per a cerciorar-se que tenen totes les seues necessitats cobertes. Fonts del Consistori apunten que davant qualsevol falta o necessitat bàsica detectada, es deriva automàticament a Serveis Socials perquè es facen càrrec i establisquen la solució oportuna. Es realitzaran diverses rondes, i ja s’ha cobert la primera mitjançant el contacte amb les més de 3.500 persones majors de la localitat. En els casos més sensibles, de persones amb necessitats especials o en major situació de vulnerabilitat, es reforcen les telefonades per a oferir atenció fins i tot en caps de setmana o dies festius.

La població d’Aldaia menor de 65 anys també té accés a un telèfon de l’àrea de Serveis Socials que està disponible les 24 hores per a atendre necessitats bàsiques. A més, l’Ajuntament manté el servei de menjar a domicili en coordinació amb Cáritas i Cruz Roja, que reparteixen els packs d’alimentació preparats en el Consistori.

Donació de l’Ajuntament d’Aldaia a Cáritas. Ajuntament d’Aldaia

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =