25n
25N
25N

Aldaia llueix palmito a FITUR

Aldaia llueix palmito a FITUR
24/01/2020 -

Aldaia viatja a la Fira Internacional de Turisme per primera vegada per a situar-se davant el món com a destinació d’interés, junt amb tot el patrimoni material i immaterial que alberga. I entre les seues potencialitats cal destacar una indústria artística com és l’artesania més tradicional d’elaboració de margallons.

Representants del Gremi de Mestres Palmiters s’ha traslladat fins al recinte firal (IFEMA), al costat de l’alcalde d’Aldaia Guillermo Luján, i la regidora de Cultura Empar Folgado els qui han volgut oferir el seu suport institucional en un dia tan important per al sector.

Allí s’han realitzat demostracions, intervencions amb els mitjans arribats de tot el món i repartiment de ventalls en el gran aparador que suposa FITUR una de les fires més importants del planeta.
Al costat de les més destacades poblacions de la província de València, i concretament de la comarca de l’Horta, Aldaia ha realitzat dues exhibicions de la minuciosa elaboració que suposa un tradicional ventall aldaier. Teladores, pintors, muntadors, caladores… són protagonistes en aquesta finestra al món.

La curiositat per aquesta tradicional elaboració ha atret fins a l’estand d’Aldaia a personalitats com el ministre José Luis Ábalos, el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, el president de la Diputació de València Toni Gaspar, la vicealcaldessa de la capital del Túria Sandra Gómez o l’astronauta Pedro Duque. A més, al llarg de la jornada molts han sigut els representants d’altres països que s’han interessat per l’art realitzat a Aldaia.

El palmito d’Aldaia en el món

El gremi de Mestres Palmiters ha treballat molt en aquest viatge, convidats per l’Ajuntament, amb l’objectiu d’expandir més encara la gran riquesa artística, cultural i patrimonial que suposa l’elaboració d’una joia com és cada margalló d’origen aldaier.

Una eina que consolida la seua funcionalitat i valor, més si cap, amb accions com la presència en aquest centre del turisme internacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + divuit =