Aldaia recupera les seues tradicions gastronòmiques en forma de nadala

A més, es repartirà un calendari amb els plats tradicionals tant d'Aldaia, com de la Comunitat Valenciana

Guardar

aldaia
aldaia

El Saló de Plens de l'Ajuntament d'Aldaia ha acollit, aquest matí, un dels esdeveniments més especials d'aquest Nadal. I és que de la mà de Manuel Andrés Zarapico i de la música d'Hugo Chinesta, Aldaia recupera les seues tradicions gastronòmiques en forma de nadala. Sota el títol 'Per Aldaia és festa gran', aquesta nadala, que compta amb les veus de Saray García i Pascual Andreu, rememora plats tan típics com el Pimentó amb tonyina, les Orelletes o el Fanguet de Cel.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Empar Folgado, "amb aquesta nadala endolcim unes festes nadalenques una mica agredolces a causa de la pandèmia de la Covid. A més, som l'únic poble que comptem amb una nadala que parla sobre la nostra gastronomia, i això és motiu de celebració".

En el disseny del cartell han participat els artistes fallers Ceballos i Sanabria.

Però això no és tot, ja que el calendari que, cada any, l'Ajuntament d'Aldaia reparteix també està centrat en la gastronomia del municipi. De fet, cada mes es proposa una recepta tradicional com el Pimentó amb tonyina, les Orelletes o la Sopà, així com altres plats típics valencians com l'arròs al forn, la paella, els pastissets de moniato o els bunyols de carabassa.

Aquest calendari està sent repartit per Creu Roja, casa per casa, entre les persones majors del municipi, però la setmana vinent, en la presentació oficial, es repartirà entre els altres veïns i veïnes. Així mateix, s'anima a la ciutadania a publicar en xarxes les fotos d'aquestes receptes utilitzant l'etiqueta #Culturavivaaldaia.

Finalment, l'alcalde Guillermo Luján s'ha sentit molt orgullós de totes dues iniciatives, ja que "ens fan sentir un poble gran". "Tenim unes arrels molt potents i, a més, els recuperem i els potenciem tant amb la nadala, com amb aquest calendari".

Destacats