caixa popular

Alcublas es vesteix de llana per a visibilitzar a la dona rural

E.P.

Alcublas es vesteix de llana per a visibilitzar a la dona rural
12/08/2018 -

Un total de 70 dones d’entre 12 i 92 anys han teixit durant un any per a transformar la xicoteta localitat valenciana de Alcublas, de 650 habitants, en un museu a l’aire lliure des d’aquest diumenge. El resultat dels seus mesos de treball és ‘Sororidad’, una exposició confeccionada amb plàstic reciclat, teles reutilitzades i llana que pretén donar visibilitat a la dona rural.

La iniciativa, que porta per nom ‘Hilando Vidas’, compta amb tres anys de recorregut, en els quals les dones, des del seu treball d’artesania, han llançat missatges reivindicatius, coordinats per la comissària del projecte, María José Cabanes, llicenciada en Belles arts, ha explicat l’organització en un comunicat.

En altres edicions, ‘Hilando Vidas’ ha plasmat la seua visió del matriarcat, la violència masclista o els estereotips femenins. Enguany, la instal·lació artística valora la germanor entre dones.

Els carrers, façanes i balconades de Alcublas s’han cobert de milers d’hexàgons que representen els panells de les abelles com a exemple d’equip de treball.

L’exposició obrirà les seues portes amb un acte d’inauguració presentat pel periodista d’Antena 3 Carlos Villán. Assistiran l’alcaldessa de Alcublas, Blanca Rosa Pastor, i diversos alcaldes de la comarca. La comissària de la mostra explicarà la instal·lació d’art col·laboratiu i la directora del projecte, Ascen Martínez, informarà del recorregut de ‘Hilando Vidas’ en 2018.

RECORREGUT PER FESTIVALS

El treball de ‘Hilando Vidas’ ha sigut reconegut en festivals d’art urbà com Benimaclet Confusion, Distrito 008 i Vesos Festival pel seu rerefons reivindicatiu i consciència mediambiental, ja que parteix de les instal·lacions procedeixen de material reciclat.

A més, la iniciativa vol donar visibilitat a milers de dones per a les quals viure en xicotets pobles rurals és un repte per a desenvolupar-se. Amb aquest objectiu, un total de 300 persones destacades del món de l’art, la política o la televisió rebran dilluns que ve en els seus comptes d’Instagram una petició “singular”.

‘Hilando Vidas’ els convidarà al fet que pugen a les seues ‘stories’ en xarxes socials un vídeo que difonga ‘Sororidad’ i, així, crear una “gran germanor amb totes les dones rurals del país”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quinze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris