25n
25N
25N

Alcaraz: 'La 'Generalitat Respon #SenseFiltres' promou la democràcia de proximitat a la ciutadania'

Alcaraz: 'La 'Generalitat Respon #SenseFiltres' promou la democràcia de proximitat a la ciutadania'
09/02/2017 -

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que la nova campanya La Generalitat Respon #SenseFiltres “pretén promoure la democràcia de proximitat a la ciutadania”. El conseller ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de la campanya informativa ‘La Generalitat Respon #SenseFiltres’ sobre els serveis d’atenció a la ciutadania que té en marxa el Consell: el portal de transparència GVA Oberta, les oficines d’atenció PROP, el telèfon 012 i la Guia PROP Internet.

Alcaraz ha assenyalat que aquestes quatre eines de proximitat “fan que la Generalitat siga més transparent i que seguisca avançant, sempre recordant que tenim l’obligació d’estar exposats i millorar de forma constant la informació que oferim”.

‘La Generalitat Respon #SenseFiltres’, és una campanya pensada de manera transversal com el són els serveis d’atenció a la ciutadania de la Generalitat, ja que aquests es conceben com el primer contacte de l’administració autonòmica amb els valencians i valencianes.

El conseller ha realitzat un repàs sobre els diversos instruments que disposa la Generalitat per a oferir una informació pròxima i àgil a la ciutadania. En aquest sentit, ha explicat que des de la Conselleria de Transparència “seguim en un procés constant de millora dels diferents canals d’informació”.

Reforç de les oficines PROP

Durant l’any 2016 s’han atés més de 22 milions de consultes a través dels serveis de les Oficines PROP, telèfon 012 i la Guia PROP d’Internet, “triplicant els resultats de l’exercici anterior”, ha ressaltat Alcaraz.

En total existeixen 29 oficines PROP en la Comunitat, de les quals 4 estan en tràmit d’obertura i 25 en funcionament. “Des de la Conselleria de Transparència s’ha apostat per potenciar aquests serveis d’atenció a la ciutadania i s’està reforçant la xarxa d’oficines a la Comunitat”, ha subratllat el conseller.

En 2016 es va posar en funcionament una nova oficina Prop en Llíria i en 2017, es preveu l’obertura de noves en les localitats d’Alcoi, Dénia i Morella, a més de l’obertura de l’Oficina PROP La Cigonya a València que es realitzarà el pròxim dia 15 de febrer.

Els punts PROP de la Generalitat han rebut un total de prop d’1,3 milions de consultes en 2016, un 8% més de les quals es van realitzar en 2015, dades que reflecteixen una mitjana diària de 4.671 persones/dia ateses de manera presencial en el conjunt d’oficines PROP durant l’any 2016.

Les consultes més freqüents són les relacionades amb el lloguer d’habitatge, política tributària, sol·licitud de vacances socials, registre d’unions de fet, renda garantida de ciutadania, entre altres.

El conseller ha anunciat que en aquests moments “està en fase d’estudi la possibilitat d’instal·lar oficines PROP en les universitats valencianes, un nou instrument de proximitat que acostarà els serveis de la Generalitat als estudiants”.

Quant a les consultes realitzades via la Guia PROP d’Internet, Alcaraz ha ressaltat que s’ha registrat un fort increment de les consultes en 2016 que quasi han triplicat les de l’exercici anterior, situant-se en 19 milions d’atencions, “consolidant així aquest servei en el qual s’ha ampliat la capacitat d’informació i la difusió a través del portal de Transparència”, ha explicat el conseller.

Per la seua banda, el servei d’atenció telefònica 012 de la Generalitat ha rebut un total d’1.628.000 consultes en 2016, un 14% més de les quals es van realitzar en 2015. La mitjana diària de consultes en el 2016 ha sigut de 6.168 consultes/dia.

El conseller ha posat l’accent en un estudi sobre l’índex general de percepció de la qualitat del servei 012 mesurat en les enquestes de satisfacció que es realitzen (valor objectiu: >; 7 sobre 10). Aquest índex ha sigut en 2016 de 8,29, la qual cosa suposa una millora en relació a la dada del 2015 que va anar de 7,92.

Durant la seua intervenció, el conseller també ha destacat l’important recorregut del Portal GVAOberta des de la seua engegada al gener del 2016 amb el lema ‘Més accessible i #SenseFiltres’.

Les dades del primer any de funcionament de GVAOberta “posen de manifest el bon funcionament del portal que ha rebut més de 328.000 visites i, en concret, l’apartat de Dades Obertes ha aconseguit prop de 7.000 visites”.

Entre les seccions del portal de Transparència que compten amb més visites destaquen l’organigrama del Consell, les fitxes d’alts càrrecs, l’agenda, pàgina d’inici, dades sobre caixa fixa i les retribucions dels alts càrrecs.

Alcaraz s’ha mostrat satisfet pel bon funcionament de GVAOberta, “com a instrument d’informació que no deixa de créixer i introduir noves opcions de cerca”. Entre les novetats del portal, el conseller ha parlat de la possibilitat de consultar els contractes públics i les seues modificacions, les subvencions a partits polítics amb representació en Les Corts, els convenis que realitzen les conselleries o l’estat d’execució dels contractes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 10 =