L'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, es podria enfrontar a una sanció de fins a 30.000 euros per haver-se vacunat en la residència de majors

La conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert una investigació per a conéixer perquè es van colar dins de la residència perquè "el protocol ho prohibeix"

Guardar

fran-lopez
fran-lopez

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que "qui es posa i quan" la segona dosi de la vacuna és una decisió de Salut Pública que es prendrà "sota paràmetres tècnics i metges" i que "probablement anirà per la idea" que les persones vacunades indegudament "no costen més vacunes". "Ja que s'han posat una dosi que no havien de posar-se, a veure si damunt ens tocarà posar tres dosis per cadascun d'aquestes persones", ha agregat. Sota aquest prisma, la també consellera d'Igualtat ha defensat que incomplir el règim de visites a una residència de majors és una "falta greu", que pot estar sancionada amb fins a 30.000 euros.

Així, ha defensat que les conseqüències jurídiques d'aquestes accions "les té clares" però les ètiques "també". "I m'és igual de quin partit siguen. Això val per a tots, és a dir que ja poden anar confessant un darrere de l'altre", ha agregat. Per aquesta raó, l'alcalde de Rafelbunyol i secretari general de les joventuts socialistes, Fran López, es podria enfrontar a una sanció de fins a 30.000 euros per haver entrat en la residència Verge del Miracle i vacunar-se, infringint així no sols el protocol de vacunació sinó també les instruccions de Polítiques Inclusives respecte al protocol de visites, entrades i sortides dels centres residencials de la tercera edat.

D'aquesta manera, la vicepresidenta aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell preguntada per les declaracions del president, Ximo Puig, que va afirmar que "cap persona que haja rebut la vacuna de manera improcedent ha de rebre la segona dosi". Segons van confirmar fonts de Presidència a Europa Press, Puig va traslladar a Sanitat l'ordre de no administrar aquesta segona dosi.

Per a Oltra, Puig "ha expressat una posició ètica". "Tothom ho hem pensat. De debò, colar-se en les vacunes? Però polítics i no polítics, no sols alcaldes i regidors, també quan s'ha vacunat la germana de la directora o un gerent. Qualsevol persona que haja utilitzat el nepotisme per a vacunar-se fora del pla i de l'ordre que toca, indigna. Això és una posició ètica, aquest 'sanguango' no hauria de tenir la segona dosi", ha declarat.

En aquest sentit, ha considerat que "més val perdre que més perdre": "Si no es posa la segona, després li tocarà dues dosis. Perquè ens costen tres, que ens costen dos", ha manifestat, encara que ha incidit "dependrà de Salut Pública". "I que diguen el dia que els toca vacunar-se, per si la gent els vol felicitar", ha agregat.

Respecte a les persones que s'han vacunat quan no tocava, Oltra ha explicat que "en 103.826 dosis, són una mica més d'un centenar" pel que ha defensat que són "una minoria molt minoritària". En aquest sentit, ha explicat que s'està investigant "per doble via", tant en Sanitat com en Igualtat.

En el cas de Sanitat, a partir dels llistats de persones que s'havien de vacunar, s'està investigant per què hi ha gent que no estava en la llista, però s'han vacunat i si els tocava o no. En aquest cas, ha posat com a exemple que si una persona ha entrat a cobrir una baixa en una residència, però no apareixia en el llistat perquè s'havia fet abans que entrés, sí que li correspon en tant que està treballant en una residència de majors, encara que no estiga en el llistat.

Per això, ha incidit en què s'està investigant el total de persones que s'ha vacunat i que "quan estiga tota la informació, es donarà amb total transparència". A més, ha demanat "posar el focus en allò que està bé", que és l'"esforç del personal sanitari per a fer una vacunació ràpida".

Arxivat a:

Destacats