25n
25N
25N

Alboraia inaugura el primer Concurs gastronòmic de Xufa Ecotur 2017

Alboraia inaugura el primer Concurs gastronòmic de Xufa Ecotur 2017
27/03/2017 -

Ecotur, Hotel-Escola especialitzat en Hostaleria i Turisme; i Sequer Lo Blanch, companyia referent en propostes creatives i gastronòmiques de l’horta, han presentat oficialment el Concurs Gastronòmic de Xufa Ecotur 2017 en l’Hotel Olympia d’Alboraia.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de Vicente Sanjuán, director de l’Hotel Escola Ecotur; Miguel Chavarría, alcalde d’Alboraia; José Belloch, director creatiu CEO de Sequer Lo Blanch; Víctor Rodrigo, xef del restaurant Samsha; i José Luis Marín, xef del restaurant Ricard Camarena.

Han assistit també a la inauguració en representació municipal, la regidora de Turisme i Protecció de l’Horta, Raquel Casares, i Sebastián Torres, regidor de Desenvolupament Econòmic.

Vicente Sanjuán, director de l’Hotel-Escola Ecotur ha presentat l’acte, i ha destacat el caràcter ‘pioner’ del concurs i la importància de la xufa com “la matèria primera gastronòmica en la qual es bolca actualment la I+D+I “.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ha recordat el compromís municipal amb els qui impulsen l’ús de la xufa, “un producte estrela que ens identifica com a poble i que naix dels camps d’Alboraia amb la mateixa força que aquest concurs”.

D’igual forma, José Belloch, director creatiu CEO de Sequer Lo Blanch, ha recordat la tradició mil·lenària de la xufa com a ingredient, els seus usos medicinals en zones d’Àsia i ha explicat que “des de fa uns anys la xufa és considerada com un súperaliment, un producte amb repercussió mundial”.

D’altra banda, José Luis Marín, el primer Cap de Cuina del restaurant Ricard Camarena ha destacat la labor formativa d’Ecotur entre les escoles de Cuina de la província de València i ha assenyalat que “l’orxata és fantàstica, però per a cuinar, la xufa ofereix uns matisos que no té cap altre cereal”.

Finalment, Víctor Rodrigo, xef del restaurant Samsha ha recordat als participants la importància d’afrontar un concurs amb tranquil·litat, sense fer “coses que no dominen”, per la qual cosa ha conclòs que cerquen “alguna cosa que estiga realment bé, i no coses rares”.

La xufa ha protagonitzat un concurs que tindrà lloc el pròxim 24 de maig en el primer hotel escola de la Comunitat Valenciana, Ecotur, i que porta per lema ‘Perquè no solament d’orxata viu la xufa’. La iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alboraia, pretén promocionar el producte estrela autòcton, així com promocionar joves xefs i potenciar la innovació culinària.

Institucions d’ensenyament d’hostaleria i turisme, estudiants de les escoles de cuina, cuiners professionals i amateurs poden competir en aquesta activitat creativa que permetrà als aspirants a la victòria elaborar qualsevol recepta, sempre que la xufa siga l’ingredient essencial del plat.

El concurs compta amb el patrocini de l’Hotel Olympia, Titi’s coffee, GS Good Service, Cerveza Zeta, Xufex, Samsha, Ceylan, Joel C. B., Salsia Food & Feeling, Muño z Bosch, Ristorante Pizzeria il Vulcano, Imperdible Colón, Grupo Villarreal, Carnes Oliver, Lluna graphics i Coaching i desenvolupament Francisco Comes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 8 =

museo prehistoria
museo prehistoria