25n
25N
25N

Alboraia inicia les anàlisis d'ADN caní

Alboraia inicia les anàlisis d'ADN caní
18/02/2017 -

El passat 14 de febrer va tenir lloc en l’Ajuntament d’Alboraia la jornada de formació dels operaris de neteja i la policia local, que seran els encarregats del seguiment, enviament i cadena de custòdia de les mostres de femta canines per a la seua anàlisi en el laboratori.

En primer lloc es va procedir al lliurament de documentació aportant protocols de recollida i annexos de la cadena de custòdia al personal de neteja i la policia local. Després de la lectura el biòleg del laboratori que analitza les mostres, Manuel Ruiz, va passar a la part de formació efectuant un simulacre i explicació del procediment de recollida de les mostres. En l’última part del matí, sota la supervisió del biòleg i en presència del personal del consistori i de l’empresa ADN Perros, es va procedir a la recollida de mostres per part del personal de neteja i la presència de la policia local d’Alboraia. En total es van arreplegar 12 mostres.

D’altra banda, dilluns que ve es porta a aprovació pel Ple Municipal, una sèrie de reformes de l’ordenança corresponent que inclou els suggeriments dels veïns i veïnes, sobretot en relació a la no obligatorietat de censar als animals acollits temporalment per voluntaris i voluntàries que pretenen ajudar a les protectores. La residència oficial del gos es mantindrà en la protectora i amb aquesta certificació l’acollidor es veurà eximit de l’obligació de censar a l’animal en períodes d’acolliment de fins a un any.

L’Ajuntament d’Alboraia continuarà amb les campanyes de conscienciació sobre la recollida d’excrements per part dels propietaris en la via pública. Segons dades de la policia local s’han reduït notablement els excrements en els nostres carrers com a conseqüència d’aquestes campanyes de conscienciació. D’altra banda també es continuarà posant l’accent sobre la necessitat d’inscriure als animals en el cens caní, la qual cosa, a més de redundar en benefici d’una millor protecció dels animals, permet a l’ajuntament prendre decisions més ajustades en els barris del municipi quant a equipaments, neteja, etc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − nou =

museo prehistoria