25n
25N
25N

Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb el lliurament dels seus premis més destacats

Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb el lliurament dels seus premis més destacats
10/10/2019 -

Hui s’ha celebrat el lliurament del més destacat dels guardons de la localitat d’Alboraia, els Premis 9 d’Octubre. L’acte institucional ha tingut lloc a l’Auditori d’Alboraia i ha comptat amb l’assistència de l’equip de govern i la corporació municipal. A més, també ha comptat amb la periodista Pilar Galán com a presentadora de l’esdeveniment. L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, en el seu discurs institucional, ha destacat que “Alboraia és un poble acollidor, solidari, respectuós amb les tradicions i que vol afermar-se en el present i projectar-se en el futur”.

Amb el lliurament d’aquests premis s’ha reconegut la trajectòria i labor de destacades associacions, col·lectius, veïnes i veïns de la localitat. Enguany les persones premiades han sigut les següents i destaquen cadascuna en la seua categoria:

  • Crit Teatre, la companyia formada per Anna Marí, Josep Valero i Daniel Tormo, ha rebut el premi d’Arts Escèniques per una carrera dedicada a la divulgació del nostre patrimoni artístic i cultural a través del teatre.
  • El guardó a l’Educació Musical l’ha rebut l’Escola de Música Alboraia (UTEM), per una vida dedicada a la música, i per la creació de la primera escola especialitzada en el mètode actiu d’educació musical Willens a la Comunitat Valenciana, que hui compta amb quasi 200 alumnes.
  • Andreu Greses Rochina ha rebut el premi al Mèrit Esportiu, per la seua trajectòria en el món del patinatge, que li ha portat a conquistar podiums en diferents campionats -tant mundials com nacionals- en la categoria de descens amb patins en línia, “Inline Downhill”.
  • El guardó de Dona i Igualtat ha sigut per a Batucanya Carraixet pel seu projecte basat en la integració social i intergeneracional. Un projecte format en gran part per dones en el qual la igualtat és un valor principal.
  • El premi a la Convivència ha recaigut en Ramón Forner Ferrer, jutge de pau d’Alboraia durant més de 25 anys, un home que ha lluitat per solucionar els problemes del poble constantment.
  • Enrique Vaqué Urbaneja ha sigut el guardonat en la categoria de Cultura, per les seues aportacions i creacions literàries, tant en la poesia com en la novel·la, en paral·lel a una destacada trajectòria professional en el desenvolupament d’indústries químiques.
  • La Menció Especial ha sigut per a Jose Vicente Olmos, retor durant 19 anys a Alboraia.
  • El guardó de Ciència i Innovació ha sigut per al prestigiós matemàtic, investigador i docent José Bonet Solves, per les seues destacades aportacions a les ciències matemàtiques.
  • El premi Horta i Tradició ha recaigut en Mari Carmen Montañana Baset, per tota una vida dedicada al treball del camp.
  • I finalment, el Premi d’Honor ha sigut a títol pòstum per a l’escriptor Cristòfol Martí Adell, per la seua destacada trajectòria artística i ingent activitat literària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + setze =