caixa popular

Alboraia acull la segona edició a Europa del concurs Olivier Roellinger

Els guanyadors han sigut Andrés Rengel, de CSHM de València; Mitrokli Panagiotis del Higher Hotel Institute de Xipre i Liliana Ferreira, de l’Escola de Formação Turística i Hoteleira de Portugal

Alboraia acull la segona edició a Europa del concurs Olivier Roellinger
09/06/2017 -

La localitat valenciana d’Alboraia ha acollit la segona edició de la final d’Europa del Sud del concurs Olivier Roellinger -per a la preservació dels recursos marins– que organitza Ethic Ocean i que s’ha desenvolupat per segon any consecutiu a les instal·lacions de l’Hotel Escola Ecotur.

Els guanyadors han sigut Andrés Rengel, de CSHM de València; Mitrokli Panagiotis del Higher Hotel Institute de Xipre i Liliana Ferreira, de l’Escola de Formação Turística i Hoteleira de Portugal.

L’acte ha sigut inaugurat i tancat per l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, qui ha donat la benvinguda als alumnes de la resta d’Europa i ha agraït a Ethic Ocean l’elecció d’Alboraia com a seu de la final del seu concurs, així com a l’Hotel Escola Ecotur per la seua labor de col·laboració.

Per a Vicente Sanjuán, Director de l’escola Ecotur: “Espanya és un país que consumeix gran quantitat de peixos i mariscs, Per açò, és important que, amb aquest tipus d’acció, arribem a educar als joves xefs sobre la importància de preservar els nostres mars. Hem d’aconseguir –ha continuat- que aquest missatge arribe a tots els països riberencs del nostre mar Mediterrani. Protegir aquest mar i els seus recursos marins és un deure tots”.

Olivier Roellinger, Cap de cuina de Maisons de Bricourt (França) i Vicepresident de l’associació Relais & Châteaux, ambaixador del concurs ha declarat que: “M’alegra vore que el concurs es desenvolupa a un nivell europeu, la preservació dels recursos i la gastronomia no tenen fronteres”.

“És una gran oportunitat comptar amb una tripulació de cuiners del mar a Europa ara amb els nostres nous finalistes del concurs que van contribuint a la mobilització de la professió sobre el tema de la preservació dels recursos del mar.”

El guardó Olivier Roellinger, fundat conjuntament per Ethic Ocean (antic SeaWeb Europe) i Ferrandi-París, en col·laboració amb l’Escola d’Hostaleria de Dinard, i l’associació Relais et Châteaux té per comesa sensibilitzar a les futures generacions de xefs sobre la fragilitat dels recursos pesquers i el paper que poden exercir al sector.

En aquesta segona edició a Europa la iniciativa ha confirmat la seua dimensió excepcional proposant als candidats que unisquen el seu talent i creativitat i el seu interés per la preservació dels recursos pesquers.

 

Els premis es van lliurar el passat 8 de Juny en UNESCO

Considerant la seua gran implicació en aquest doble desafie culinari i cívic, tots els finalistes que van participar a les proves pràctiques apareixen en la relació dels cuiners de productes del mar amb tots els candidats del concurs, però només seran guardonats els tres guanyadors de la categoria “alumnes del sud d’Europa”.

El lliurament de premis de totes les categories es va celebrar el passat 8 de juny en el Dia Mundial dels Oceans en la seu de la Unesco a París (França).


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios