25n
25N
25N

Alberto Torralba: 'Les Falles de Paiporta són la nostra cultura i tradició'

l pròxim dia 18 de febrer arranquen els primers actes de les Falles de Paiporta

Alberto Torralba: 'Les Falles de Paiporta són la nostra cultura i tradició'
13/02/2017 -

Queda molt poc perquè els primers actes fallers de Paiporta comencen, i des de l’Ajuntament de la localitat ja està tot preparat perquè els veïns puguen gaudir de les nostres festes.

València Extra ha parlat amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta, Alberto Torralba, que ens ha informat de les novetats per a enguany. ‘El dia 18 de febrer comencem amb la inauguració de l’Exposició del Ninot de Paiporta en el Museu de la Rajoleria. A partir d’ací, tindrem un gran nombre d’actes fallers tradicionals, com la ‘Nit d’Albaes’ o la cavalcada. Enguany, a més, comptem amb una exposició de llibres, en la qual es mostraran els llibrets que han format part de la història de totes les comissions falleres que tenim a Paiporta’.

A més, Alberto Torralba ha afegit que ‘des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta, col·laborem amb les comissions en el que necessiten. Tenen total autonomia, però estem a la seua disposició. Col·laborem quant a la cessió d’infraestructures, enguany comptem amb una subvenció gràcies a la qual concedirem 20.000 euros a la Junta Local Fallera, que es va constituir oficialment l’any passat, així com 1.000 euros a cada comissió fallera de Paiporta. En total, hi ha sis comissions. A més, per al dia 18 de març, des de la Regidoria de Cultura hem organitzat una Nit del Foc, que serà impressionant’.

Però si per alguna cosa les Falles de Paiporta destaquen, és per la seua aposta pel valencià. D’aquesta manera, per segon any consecutiu, es lliurarà el Premi a l’Ús en Valencià a la millor crítica en valencià, que consistirà en una gratificació econòmica i un estendard.

Finalment, Alberto Torralba ha volgut convidar a tota la ciutadania a participar de les nostres festes. ‘Estem molt orgullosos de les nostres Falles, que ja formen part del Patrimoni de la Humanitat, i impulsem als veïns al fet que cuiden de les nostres festes i que investiguen sobre les nostres tradicions o els nostres monuments. Les Falles de Paiporta formen part de la nostra cultura i la nostra tradició. Per açò, animem als veïns al fet que les gaudisquen, participen en els actes i mostren la germanor que ens caracteritza’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + un =