25n
25N
25N

Albal se suma al Dia Mundial de l'autisme

El col·legi La Balaguera que compta amb set alumnes que pateixen el trastorn TEA ha visibilitzat la jornada amb diverses activitats

Albal se suma al Dia Mundial de l'autisme
02/04/2019 -

L’Ajuntament d’Albal s’ha sumat al Dia Mundial de Conscienciació amb l’Autisme i ha col·locat globus blaus en la seua façana per a visibilitzar el seu suport al trastorn (TEA). L’alcalde, Ramón Mari, ha prestat el seu suport a través de les seues xarxes socials on ha explicat tots els recursos que el consistori posa a la disposició de les famílies i xiquets amb aquest problema.

Albal ofereix diferents ajudes i recursos municipals als menors que pateixen aquesta alteració cognitiva. Segons explica la regidora d’Educació, Melani Jiménez, “existeixen ajudes municipals per als xiquets i xiquetes que necessiten un suport especial”. L’edil ha destacat la labor que es desenvolupa el Servei d’Atenció Primerenca- situat actualment en el Centre Polivalent-, gràcies al conveni amb AVAPACE. Participen 44 xiquets de la comarca, amb edats de 0 a 6 anys que pateixen diferents trastorns del llenguatge i emocionals, “amb alguna sospita de diagnosi d’autisme i que compten amb el suport del centre d’atenció primerenca, encara que encara no tenen un diagnòstic tancat”, assenyalen des d’AVAPACE.

El col·legi La Balaguera ha visibilitzat la jornada

Encara que a Albal, tots els centres educatius treballen perquè la inclusió de xiquets amb autisme siga possible és en la Balaguera on existeix l’aula CYL, es tracta d’un espai de comunicació i llenguatge, dedicat a xiquets i xiquetes amb Trastorn de l’Espectre Autisme (TEA), que treballa amb set alumnes. Al capdavant, una professora de pedagogia terapèutica, una especialista en audició i llenguatge i també una professora d’educació especial.

Segons Laura Muela, professora de pedagogia terapèutica i responsable de l’aula Cyl, l’objectiu “és facilitar la inclusió d’alumnes amb autisme dins del context escolar d’un centre ordinari”. Per a Muela, ‘la inclusió és possible gràcies a l’existència d’aquestes unitats, molt importants perquè els xiquets aprenguen a interaccionar per a fomentar una societat que accepte les diferències i afavorir així actituds de respecte i convivència’.

Per a contribuir en la difusió de la jornada, el centre ha organitzat una jornada de visibilització de l’autisme. A les 12 hores, l’alumnat de cinqué de primària ha llegit un manifest i, seguidament, l’AMPA ha organitzat una masterclass que ha omplit de ritme aquesta celebració. Tots els estudiants anaven vestits de blau, el color del TEA. Per part seua, els estudiants d’infantil han realitzat un taller sensorial, mentre que en educació primària s’ha desenvolupat un taller de cuina i els xicotets han confeccionat diversos murals per a representar la conscienciació sobre l’autisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent