25n
25N
25N

Els veïns d'Albal trien quatre projectes d'inversió per a enguany

Els veïns d'Albal trien quatre projectes d'inversió per a enguany
26/06/2018 -

Albal ha conclòs el seu procés de participació ciutadana Fem Poble iniciat el passat 15 de maig. En aquesta segona edició els veïns i veïnes del municipi han pogut triar entre 18 projectes d’inversió diferents en els quals es destinaran fins a 200.000 euros amb els quals explicava aquesta iniciativa.

Finalment seran les 4 propostes més votades les que es duran a terme de manera immediata. La iniciativa que més vots va rebre va ser la creació del carril bici des del complex de Santa Ana fins a la ruta ciclista comarcal. La segona opció preferida pels albalenses ha sigut la instal·lació de mobiliari d’exercicis adaptats per a persones majors, seguit per pocs vots de diferència per la proposta d’instal·lació de jocs infantils per a persones amb diversitat funcional. Finalment, s’ha seleccionat en quart lloc a través de les votacions la creació d’espais d’ombra en el pati de Primària del CEIP La Balaguera.

La primera fase del procés de participació va concloure amb un èxit de propostes i suggeriments d’inversions per a Albal, ja que es van arreplegar una mica més d’un centenar d’iniciatives. Des del 15 de maig qualsevol persona podia fer arribar, bé telemàticament o en suport paper, la seua pròpia idea que anara una inversió financerament sostenible (que no requereix manteniment posterior), que a més fóra tècnicament viable, que anara una competència municipal i que no superara els 60.000 euros de cost aproximat.

Després de la recopilació i la selecció per part dels tècnics, les 18 propostes que complien els requisits o van ser agrupades en un projecte comú van passar a la fase de votació, on unes 250 persones van votar per un màxim de tres de les opcions seleccionades.

Des de l’equip de govern municipal s’ha valorat molt positivament aquesta segona edició de la campanya Fem Poble, ja que com ha destacat l’alcalde Ramón Marí “no solament ha servit per a decidir quines inversions es faran enguany, sinó que ens permet tenir una escolta permanent amb els veïns i veïnes, que et fan arribar les seues inquietuds en general del poble”. A més, Marí s’ha compromés “a dur a terme el nombre més gran possible de propostes a mesura que tinguem el seu finançament, encara que l’obligació siga prioritzar i realitzar enguany les que isquen seleccionades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + set =

torrent