25n
25N
25N

Albal ha recollit el Premi a la Mobilitat

Albal ha recollit el Premi a la Mobilitat
19/09/2019 -

L’Ajuntament d’Albal ha sigut distingit per la Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible pel projecte de semipeatonalització del centre històric. L’alcalde, Ramón Marí, ha recollit hui el Primer Premi, en la categoria de consistoris de menys 20.000 habitants, acompanyat de l’Enginyer i l’arquitecta municipal, Óscar González i Manuela Molina. L’acte s’ha emmarcat en la Jornada valenciana per la mobilitat sostenible que s’ha celebrat a la Ciutat Administrativa 9 d’octubre, presidit pel Conseller Arcadi España qui ha entregat el guardó al primer edil.

Per a Ramón Marí l’actuació en el nucli antic era una necessitat, “hem aconseguit crear un entorn agradable i amb millor mobilitat, especialment, per als residents més majors que ara gaudeixen més i millor de la zona on resideixen”. Aquesta intervenció també ha valorat l’entorn de la Torre del segle XI que constitueix una membrana fonamental del poble. L’alcalde, especialment content després de rebre el guardó, ha manifestat “que és un premi de totes i tots” i ha agraït el treball tècnic de la Policia Local i del Departament d’Urbanisme, així com la col·laboració econòmica de la Diputació de València per a la seua execució. Finalment, també s’ha referit a la ciutadania que ha participat en la reordenació del centre històric i les opinions del qual s’han tingut en compte.

Un centre històric on prima la mobilitat

Les obres de remodelació del centre històric van concloure a principis d’enguany, han comptat amb una inversió que supera els 350.000 euros i amb fons de la Diputació, que va aportar 150.000 euros. En les actuacions preval el vianant enfront del vehicle, s’ha comptat, entre altres, amb diverses valoracions tècniques que han recomanat que algunes de les vies anaren d’accés restringit als residents i la prohibició d’aparcament perquè, en cas d’emergències, fóra possible l’entrada dels Bombers i ambulàncies. S’ha introduït vegetació autòctona que dóna ombra i que és compatible amb el clima i de baixa demanda híbrida. S’ha incrementat la dotació de mobiliari urbà i s’ha millorat la il·luminació amb descens de consum. La zona ha disminuït considerablement les barreres arquitectòniques tenint en compte que, en la zona, resideixen persones majors.

Els carrers que s’han convertit en espai per a vianants són: Juan Esteve, La Torre, Cronista Jesús Emilio Hernández, Julio Nebot, Carrer Llarg i les places del Santíssim i de la Torre. Albal ha mantingut la seua torre islàmica del segle XI que va ser declarada com a Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de Monument des de 2002.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =