25n
25N
25N

Alaquàs treballa en la redacció del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible

L’Ajuntament es va comprometre a la lluita contra el canvi climàtic amb la signatura del “Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia”

Alaquàs treballa en la redacció del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible
25/07/2019 -

L’Ajuntament d’Alaquàs està treballant en l’elaboració del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES). Un full de ruta que permetrà al municipi assolir el compromís de reducció d’emissions de CO₂ en almenys un 40% fins al 2030, d’acord amb el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia signat per l’Ajuntament d’Alaquàs l’any 2016.

El Pla que es troba en fase de diagnòstic, està subvencionat per la Diputació de València a més dels fons propis. Els primers passos que s’han dut a terme per a la redacció del Pla ha estat en l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (com CO₂) associats als principals sectors d’activitat. A més de la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments del municipi.

Els resultats d’aquesta primera fase són fonamentals per poder definir les noves accions de mitigació i reforçar les que ja s’estan duent a terme com és el foment de la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

De manera simultània, s’estan avaluant els riscos i vulnerabilitats climàtiques del municipi davant el canvi climàtic per tal de definir l’estratègia d’adaptació mitjançant una sèrie d’accions que es duran a terme.

Un aspecte important en el procés de definició de les accions del PACES, tant de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic, serà la participació dels diferents actors locals, i per això, s’incorporarà un procés de participació i comunicació tant en l’àmbit del mateix Ajuntament com de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − huit =

mercat medieval ontinyent