caixa popular

Alaquàs presenta la imatge del Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional

La nova identitat gràfica representa l’arquitectura i la decoració de les rajoles i enteixinats com a elements singulars del monument i incorpora el color blau per ser el més característic de la tradició decorativa valenciana

Alaquàs presenta la imatge del Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional
30/11/2017 -

“Un centenari per a la història” és l’eslògan escollit per a l’efemèride que Alaquàs viurà l’any 2018. La comissió especial creada amb motiu de la celebració Centenari de la Declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional 1918-2018 va presentar ahir la imatge gràfica que representarà aquesta fita històrica tan important per al municipi d’Alaquàs.

El treball artístic ha estat creat per l’estudi Duplo Comunicació Gràfica d’Alaquàs després d’un exhaustiu treball d’investigació i anàlisi dels elements més característics del monument. Tot i que ha estat realitzat sobre la base de l’actual imatge corporativa del Castell d’Alaquàs, una representació moderna de la porta d’entrada del monument realitzada en colors i línies rectes que va ser creada l’any 2003 amb motiu de la recuperació del monument històric, el nou logotip incorpora tota una sèrie de particularitats.

Per això, per a la creació del nou grafisme s’han tingut en compte cadascuna de les singularitats que fan únic el Castell d’Alaquàs: la seua arquitectura, la seua decoració i la imatge que es vol projectar. La imatge incorpora el número 100 de manera original i atrevida. El número 1 es representa amb una columna que reprodueix les columnes d’estil gòtic del Castell. El números 0 incorporen la decoració de rajoles amb bicromia i forma geomètrica típics de la tradició valenciana així com l’enteixinat del sostre de les sales nobles de composició geomètrica.

Per la tipografia s’ha triat un tipus de lletra coneguda en el món del disseny com de pal sec perquè té bona llegibilitat. A més recorda als grafits descoberts en les parets del Castell. És una tipus de lletra molt clara i apropiada per a titulars i senyalitzacions. Pel que fa al color s’ha optat pel blau per ser el més característic de la tradició decorativa valenciana en rajoles. L’eslògan es breu, expressiu i fàcil de recordar, molt apropiat per al que serà el Centenari del poble.

Aquesta serà la nova identitat gràfica que presidirà Alaquàs durant l’any 2018 i que es podrà veure en cadascun dels actes que se celebren amb motiu del Centenari així com també en tota la documentació oficial i publicacions de l’Ajuntament d’Alaquàs. Una nova senya d’identitat perquè la ciutadania d’Alaquàs s’identifique amb el Castell i amb la seua marca renovada i reconeguda i que projecta el futur del Castell i del poble.

CENTENARI

El Centenari de la declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional és una efemèride fonamental en la història local del municipi que va a permetre recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monument i assentar les bases per a projectar el futur del Castell i d’Alaquàs.

El passat 15 de juny, l’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar un acte públic per convidar a la ciutadania a sumar-se a les celebracions i participar activament. Més de cinquanta col·lectius culturals, festius, socials i esportius van estar presents en la cita convocada per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de presentar el Centenari i convidar a la ciutadania a sumar-se de manera activa després de la creació d’una comissió assessora integrada per les principals entitats culturals i patrimonials. En l’acte, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada dels portaveus municipals i per l’investigador local, Rafa Roca, va llegir el manifest aprovat pel Ple de la Corporació Municipal per tal d‘iniciar el procés de celebració d’aquesta efemèride que s’iniciarà el 21 d’abril de 2018 i es perllongarà fins el 28 de febrer de 2019. Una Declaració Institucional que suposa el començament del camí i el punt de partida de les celebracions d’aquest Centenari.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 15 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris