25n
25N
25N

Ajuntaments valencians preveuen col·lapse amb l'ingrés mínim

Ajuntaments valencians preveuen col·lapse amb l'ingrés mínim
12/06/2020 -

El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, ha alertat aquest divendres de “col·lapses i frustració” en la gestió del nou ingrés mínim vital (IMV) per part dels ajuntaments i ha defensat les “competències morals” que assumeixen diàriament amb els més desfavorits.

En la comissió de les Corts per a la reconstrucció després del coronavirus, el també alcalde socialista d’Elda (Alacant) ha lamentat la falta d’informació sobre la prestació aprovada pel Govern fa dues setmanes, a preguntes de grups com Compromís o el PP.

Sense entrar en crítiques perquè “ja tenen els seus marcs de debat”, ha advertit que els serveis socials municipals es podrien col·lapsar si no els permeten contractar més personal o coordinar-los amb els de la Generalitat.

Aquest reforç és, per a l’FVMP, la millor solució contra la “frustració” que es podria generar en la ciutadania per no poder optar en condicions a l’ingrés mínim. “La nostra societat ho necessita perquè gestionem massa programes i és un aldarull per a les famílies”, ha defensat.

L’IMV suposa, al seu judici, una eina “molt potent” però que requereix bona gestió. En cas contrari, ha subratllat, “després vindran als ajuntaments a demanar explicacions perquè pocs ciutadans coneixen la seu d’una conselleria o ministeri”.

Per tot això, els ajuntaments valencians veuen necessària una major coordinació i capacitat per a gestionar l’ingrés i disposar de mesures d’alleujament com una contraprestació. “Arriben persones amb dificultats i et toca arromangar-te i donar resposta, estiga en un butlletí oficial o un altre”, ha il·lustrat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =