25n
25N
25N

AIMPLAS dissenya unes mascaretes fpp2 reutilitzables i aptes per a la llavadora

Aquestes mascaretes, que incorporaran un filtre intercanviable, es produiran massivament per a arribar a tota la població

aimplas.es

AIMPLAS dissenya unes mascaretes fpp2 reutilitzables i aptes per a la llavadora
20/05/2020 -

En temps de coronavirus, les mascaretes han passat a formar part del nostre dia a dia. De fet, encara que actualment tan sols és obligatori el seu ús en el transport públic, el Govern de Pedro Sánchez està estudiant ampliar l’obligatorietat de portar mascaretes en tots els espais públics amb l’objectiu de contenir un nou rebrot de la Covid-19.

Bé és cert que, sobretot, al principi d’aquesta pandèmia, la impossibilitat de trobar mascaretes les van convertir en béns preuats que, a vegades, el seu cost era desorbitat. Ara, amb la proposta d’estendre el seu ús en tots els àmbits de la vida pública, la pregunta és: Es podrà proveir a tota la població? Segons l’Institut Tecnològic del Plàstic AIMPLAS, la resposta és Sí.

“Estem desenvolupant unes mascaretes de protecció individual FPP2, reutilitzables i amb un filtre intercanviable, és a dir, fins ara aquestes mascaretes són d’un sol ús, amb les quals estem dissenyant tan sols una part serà intercanviable. A més, com estem utilitzant la injecció de termoplàstic, ens permetrà una producció massiva de mascaretes per a arribar a tota la població. De fet, es podrien arribar a produir entre 5.000 i 10.000 mascaretes al dia, en funció dels recursos que destine cada empresa”, explica Amador García, director de Tecnologies d’AIMPLAS, a València Extra.

Però això no és tot, ja que aquestes mascaretes revolucionàries “es podran llavar tant en la llavadora o el rentavaixella, com sotmetre-les a solucions hidroalcohòliques o a tractaments d’esterilització”. Aquest projecte d’AIMPLAS forma part de les 41 propostes seleccionades en la crida a la innovació i investigació per a lluitar contra la Covid-19, que el Consell finançarà per a la seua posada en marxa.

“Hem fet ja 5 adaptacions del disseny original, i estem realitzant els assajos necessaris per a la seua validació i homologació”, conta Amador García, “aquesta mascareta es tracta d’un EPI i, per tant, té una legislació a complir”. No obstant això, els treballs avancen ràpidament. “Nosaltres detectarem una necessitat, i decidirem començar amb antelació a desenvolupar aquest projecte. Ja havíem fet prèviament els deures, i això ens ha permés que, en aquests moments, quan més es necessitaran les mascaretes, nosaltres ja estiguem molt avançats”.

Encara que el projecte té un temps de desenvolupament de sis mesos, Amador García estima que, en 2-3 mesos, aquestes mascaretes ja podran començar a produir-se perquè arriben a tota la població. Ara, quan avancem cap a la nova normalitat, la seguretat i la higiene són essencials per a guanyar aquesta batalla. Per això, projectes com els d’AIMPLAS són essencials per a continuar caminant cap al futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus