25n
Orgull
Orgull

Agricultura prepara l'esborrany de la Llei Valenciana de Qualitat Agroalimentària per a impulsar la promoció comercial dels nostres productes

La conselleria treballa ja en l’esborrany de la norma que promou la qualitat diferenciada dels productes de la Comunitat Valenciana

Agricultura prepara l'esborrany de la Llei Valenciana de Qualitat Agroalimentària per a impulsar la promoció comercial dels nostres productes
18/08/2021 -

La Conselleria d’Agricultura treballa ja en l’esborrany de la Llei Valenciana de Defensa i Promoció de la Qualitat Agroalimentària de la Comunitat Valenciana. Un text l’objectiu del qual és desenvolupar una estructura sòlida de control i protecció del sector agroalimentari, així com promocionar les figures de qualitat que faciliten instruments per a la diferenciació de productes.

La consellera Mireia Mollà assegura la “necessitat d’una llei adaptada al valor estratègic del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana que afavorisca el posicionament comercial dels nostres productes i garantisca la seguretat jurídica de tots els agents de la cadena, des de les persones productores fins a les consumidores finals”.

La llei, per tant, fomentarà la competitivitat de les empreses a través de nous instruments orientats a la diferenciació, la distinció mitjançant ensenyes de qualitat i l’ascens en el posicionament comercial.

En línia amb la protecció de productors, operadors i consumidors la nova llei potenciarà la transparència i lluitarà contra el frau agroalimentari, prestant especial atenció a la traçabilitat i a la seguretat jurídica en les transaccions comercials.

L’esborrany normatiu és un dels punts que la Conselleria d’Agricultura va incloure en els objectius de treball per als pròxims 6 mesos en l’últim Seminari del Consell i avança en la política de suport i adaptació comercial per part de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

Dins d’aquestes iniciatives s’emmarquen les ajudes per a afavorir la presència dels operadors valencians en fires sectorials, les campanyes de promoció en països com França o Alemanya -conjuntament amb l’IVACE- o el suport en l’obertura de nous mercats com l’indi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 13 =