25n
25N
25N

Aforament complet a la Casa de la Dona de Torrent amb el cicle “Elles Compten”, que va tractar sobre la vida i obra de Maria Zambrano

L’activitat, emmarcada en la Setmana de la Dona, va ser tot un èxit, sumant-se a les realitzades en els dies anteriors

Aforament complet a la Casa de la Dona de Torrent amb el cicle “Elles Compten”, que va tractar sobre la vida i obra de Maria Zambrano
06/03/2020 -

La Setmana de la Dona de Torrent està sent tot un èxit, tant en qualitat de les activitats com en participació per part del públic. Un exemple és el cicle “Elles Compten”, que va tenir lloc ahir a la tarda a casa de la Dona i que va aconseguir completar l’aforament de la sala. Així, el públic va poder conéixer la vida i obra de la pensadora, filòsofa i assagista espanyola, Maria Zambrano Alarcón, de la mà de la qual va ser la seua amiga i secretaria, Rosa Mascarell Dauder. La regidora d’Igualtat, Marina Olivares, va iniciar l’acte donant la benvinguda a tot el públic i destacant que “aquesta vesprada remarcarem i visibilitzarem la figura d’una gran dona, María Zambrano, perquè un dels objectius d’aquesta setmana ha estat destacar a dones que al llarg de la història han estat rellevants però, al mateix temps, relegades a un segon pla”.

La primera obra de María Zambrano va ser Nuevo del liberalismo (1930), professora de la Càtedra de Metafísica en la Universitat Central i col·laboradora en diferents publicacions, va entaular amistat amb els membres de la Generació del 27. Després de l’exili en 1939, va viatjar per diferents països, publicant Pensamiento y poesía en la vida española y Filosofía y poesía. Va ser a Roma on va escriure algunes de les seues obres més importants, com El hombre y lo divino, Los sueños y el tiempo y Persona y democracia, entre altres. Amb l’article Los sueños de María Zambrano de José Luis López Aranguren, publicat en 1966, s’inicia a Espanya un lent reconeixement de la seua obra. Entre altres distincions, en 1981 se li atorga el Premi Príncep d’Astúries i en 1988 rep el Premi Miguel de Cervantes de Literatura.

Torrent celebra una multitudinària marxa en la Setmana de Dona

Com ja és tradició, una de les activitats més esperades de la Setmana de la Dona de Torrent és la marxa i jornada de convivència, que cada any organitza la Casa de la Dona de l’Ajuntament de Torrent. Avui al matí, l’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Igualtat, Marina Olivares, s’han reunit en la plaça de la Unió Musical per a iniciar la marxa al costat de tota la ciutadania. Enguany, l’esdeveniment comptava amb la novetat d’acabar en el nou espai “multiusos” de Parc Central, escenari per a dur a terme un menjar que ha estat amenitzada amb música en directe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

lleida 2020
activem alfafar