25n
25N
25N

Una segona oportunitat per a l'horta valenciana en l'ampliació de la V-21

Ribó sol·licitarà a Sánchez que revise l’alternativa d’ampliació que van proposar

Una segona oportunitat per a l'horta valenciana en l'ampliació de la V-21
05/06/2018 -

El Ministeri de Foment de l’anterior equip de Govern ja havia deixat tocada i enfonsada l’horta de València. I és que, a pesar que l’Alcalde de València, Joan Ribó, va viatjar a Madrid amb l’objectiu que es valorara una alternativa a l’ampliació de la V-21 aprovada, que contempla la construcció d’un tercer carril entre el Carraixet i València, des de l’Executiu Central van optar per adjudicar el seu peculiar projecte d’ampliació, a més de blindar la seua decisió unilateral, ja que la renúncia d’aquest pla implicaria una indemnització milionària a favor de l’empresa adjudicatària.

Així, un projecte que pretenia descongestionar de trànsit aquest tram de l’autovia V-21, es va convertir en un depredador de l’horta, que amenaça amb la destrucció de 80.000 metres quadrats de parcel·les pertanyents a València i Alboraia, que es porta la pitjor part, mes vuit metres de reserva de domini públic, i l’enderrocament de construccions rurals, séquies i camins paral·lels que formen part del paisatge i la tradició valenciana.

No obstant això, amb el recent canvi de Govern, sembla que torna a aflorar una esperança per a la protecció d’una gran part de l’horta valenciana. D’aquesta manera, l’Alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que amb el nou Govern espera que existisca una major fluïdesa, i s’agiliten projectes com el soterrament de les vies en l’accés a l’Estació del Nord o l’ampliació de la V-30. Així mateix, ha destacat que sol·licitarà la revisió de l’alternativa que el Consistori va presentar per a l’ampliació de la V-21, i que aconseguiria reduir considerablement l’afecció a l’horta.

I és que aquest estudi alternatiu, que va aconseguir el respatler del PSPV, però no dels seus altres socis de Govern, València en Comú, aconseguiria reduir en un 60% l’impacte sobre l’horta, encara que sí que acceptaria la construcció d’eixe tercer carril que, per a algunes associacions, crearia l’efecte crida, per la qual cosa, en poc temps, podria tornar a produir-se la congestió de tràfic de hui dia.

València en Comú, ferm opositor a l’ampliació de la V-21

València en Comú s’ha alçat com el ferm opositor a qualsevol projecte d’ampliació que implique afeccions a l’horta valenciana. Així, la portaveu de grup polític, Maria Oliver, explicava a València Extra que ‘aquest projecte depredarà 80.000 metres quadrats d’horta, que estan dins de la denominació d’origen de la Xufa de València, i que es troben actualment produint. La proposta de Ribó no respecta l’acord del Ple, arriba tard, i és poc valent. L’ampliació de la V-21 és una obra innecessària que fomenta un model de ciutat caduc’.

Així mateix, Oliver ha explicat que ‘el PP presenta aquestes inversions com un regal quan realment són un dret. Els diners que s’inverteix en el nostre territori ha d’estar consensuat amb els nostres habitants i els seus representants mitjançant processos participatius. Tenim una ciutat que necessita millorar el transport públic de proximitat, però això sembla que no els interessa. Aquest model depredador de desenvolupament no pretén una altra cosa que reactivar la bambolla de les obres públiques, amb projectes innecessaris que destrossen el nostre territori i empobreixen a la nostra població i a les nostres institucions’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =