25n
25N
25N

Claus per a lluitar contra l'addicció a Internet dels menors

El 71% de la població jove mundial està connectada a la xarxa

Claus per a lluitar contra l'addicció a Internet dels menors
08/05/2018 -

Las Naves ha organitzat una sessió especial amb la finalitat donar eines als pares i mares perquè siguen capaces de prevenir i detectar situacions d’addicció a internet en els seus fills i filles menors d’edat, així com saber on acudir si es necessita ajuda. La jornada es realitzarà el dissabte que ve 12 de maig, i per tal de facilitar l’assistència del públic interessat, Las Naves organitza paral·lelament un taller infantil de temàtica medieval, gratuït i dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys.

Actualment, la població més jove conviu amb un món digital que planteja un desafiament doble a la societat: conjugar la necessitat de protecció dels menors davant els perills de la xarxa amb l’oportunitat de coneixement i desenvolupament que suposa una font il·limitada com és internet. Sota aquest enfocament, Las Naves organitza aquesta jornada, que començarà a les 17.30 de la vesprada. Els pares i mares les rebran informació sobre com poden minimitzar els riscos i detectar una possible addicció, així com on poden acudir per a demanar assessorament especialitzat.

La sessió posa especial èmfasi en la protecció de la població jove a causa del freqüent ús que fan de les Noves Tecnologies. De fet, segons les dades obtingudes de l’«Estat Mundial de la Infància 2017: Xiquets en un món digital» d’Unicef, un 71% de la població jove mundial està connectada a la xarxa, la qual cosa els situa en el grup d’edat més connectat i més vulnerable al mateix temps.

Una pista per a detectar una possible addicció és l’ús abusiu d’internet: a Espanya, el 18% de la població d’adolescents i joves de 14 a 18 anys usa de manera abusiva les tecnologies de la informació i comunicació, la qual cosa sol anar unida també a un increment del fracàs escolar i consum de drogues, segons una enquesta sobre l’ús de drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya encarregada pel Ministeri de Sanitat (corresponent al curs 2014-2015).

Les persones assistents a la jornada podran aprofundir en aquest tema de la mà del cap de secció del Servei de Drogodependències i altres trastorns addictius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Francisco Verdú, i del psicòleg Juan Vicente Blázquez Garcés, professional amb àmplia experiència en menors d’edat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =

lleida 2020
activem alfafar