25n
25N
25N

Adicae convoca mobilitzacions per tota Espanya per a aquest dissabte pel cas 'Fòrum-Afinsa'

Les mobilitzacions consistiran en una manifestació a Madrid i 19 concentracions, entre elles a València

Adicae convoca mobilitzacions per tota Espanya per a aquest dissabte pel cas 'Fòrum-Afinsa'
11/05/2019 -

Adicae ha convocat una manifestació a Madrid donada suport per 19 concentracions en la resta del país per a aquest dissabte amb l’objectiu de demanar responsabilitats a la Justícia i als administradors concursals encarregats de la liquidació de les empreses implicades en el cas ‘Fòrum-Afinsa’, així com de reclamar una solució per als afectats.

En concret, hi haurà concentracions a València, Alacant, Saragossa, Barcelona, Badajoz, Sevilla, Màlaga, Granada, Oviedo, Valladolid, Càceres, Múrcia, Las Palmas, la Corunya, Girona, Tarragona, Almeria i Logronyo. La mobilització de Madrid s’iniciarà a les 12.00 hores del dissabte en Cuesta de Moyano, just en la Plaça d’Atocha, i recorrerà tot el Passeig del Prat fins a la Plaça de les Corts.

D’aquesta manera, l’associació prossegueix la seua mobilització pel tretzé aniversari de la major estafa piramidal de la història d’Espanya i un dels grans fraus a l’estalvi que va afectar a quasi mig milió de persones (460.000) a les quals se’ls va defraudar més de 5.900 milions d’euros.

El president d’Adicae, Manuel Pardos, ha criticat que els procediments concursals encara no s’hagen acabat, a pesar que als afectats se’ls diguera en un primer moment que duraria un any. Durant aqueix període, s’haurien d’haver venut tots els béns, però va arribar la crisi i el procés es va anar alentint fins a l’actualitat. Les societats intervingudes tenien gran part del seu patrimoni invertit en immobiliari.

Segons l’associació, aquests tretze anys reflecteixen la “falta de voluntat política i judicial” per a aprovar possibles mesures de solució, màximament quan ha quedat demostrada la responsabilitat de l’Estat per la ineficàcia en el control d’aquestes empreses durant 27 anys.

POSSIBLE SOLUCIÓ

En aquest sentit, prenent com a inspiració la solució que el Govern de Felipe González va donar al cas de les Cooperatives de Pablo Iglesias, Adicae creu que els segells, que són el patrimoni principal i més difícil de rendibilitzar del cas, haurien de quedar en mans de la Real Casa de la Moneda perquè els traga “algun rendiment”.

“Tenen experiència a emetre segells i vendre’ls. Són especialistes com per a poder traure’ls un rendiment en lloc de que continuen gastant”, ha indicat Marrons, afegint que el Govern ha de fer-se càrrec de tot el patrimoni i establir una indemnització d’un percentatge “raonable”, que ha estimat al voltant d’un 60% de la pèrdua.

En suma, el president d’Adicae ha denunciat la “ineficiència” dels tribunals i demana responsabilitat a l’Estat pel “mal funcionament de la Justícia. “No és que siga dolent, és que és pèssim”, ha postil·lat. També ha assenyalat al Banc d’Espanya i a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per la seua “falta de vigilància” davant unes empreses que “pràcticament funcionaven com les caixes d’estalvi”.

L’estafa, que va concloure l’any 2006 després de la intervenció de les societats, consistia en la captació massiva de diners procedents de xicotets estalviadors amb el compromís de retornar en el termini determinat un interés afegit superior al de les entitats financeres.

El motiu que al·legava per a retribuir els diners que rebien era la inversió en valors filatèlics. En la publicitat dels seus productes sostenien que els segells es revaloraven de manera constant i sostinguda. L’activitat es formalitzava en contractes-tipus de compravenda de lots de segells que encobrien la realitat econòmica de la transacció.

L’inversor comprava, segons deien, per un preu equivalent al valor de la filatèlia que li adjudicaven, assumint la companyia el compromís de recompra pel qual s’obligava a retornar-li en un termini els diners aportats més la rendibilitat acordada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

museo prehistoria