25n
25N
25N

Un acusat d'assassinar a la seua exdona i exsogra en ple carrer a Llíria diu que "Déu totpoderós" li va ordenar matar-les

Fiscalia reclama 53 anys de presó i la defensa un màxim de 15 en un psiquiàtric en al·legar trastorn paranoide

Un acusat d'assassinar a la seua exdona i exsogra en ple carrer a Llíria diu que "Déu totpoderós" li va ordenar matar-les
18/09/2019 -

Un acusat de matar el 8 de novembre de 2016 a la seua exdona i a la seua exsogra a tirs en ple carrer a Llíria (València) ha assegurat aquest dimecres en el judici, que se celebra per jurat popular, que “Déu totpoderós” li va ordenar matar a les dues dones –de la seua exesposa tenia ordre d’allunyament– perquè eren “dimonis”.

Fiscalia demana per a ell 53 anys de presó per assassinat mentre que la defensa ha sostingut que un trastorn paranoide, fruit de l’esquizofrènia crònica paranoide greu que pateix, li va portar a matar a totes dues dones. Les acusacions –ministeri públic, particular i popular– consideren que va planificar tot i que la seua malaltia no va interferir en el crim.

L’acusat únicament ha volgut contestar al seu lletrat assegurant que va acabar amb la vida de les dues “seguint les instruccions de Déu totpoderós”. “Elles es van transformar en dimonis. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós”, ha afirmat.

Així ho ha manifestat durant la primera sessió de la vista per aquest crim, que està previst que s’allargue fins a cinc jornades. Els fets van ocórrer el 8 de novembre de 2016 a Llíria, quan l’acusat, de 41 anys i nacionalitat espanyola, va disparar contra la seua exdona i la seua exsogra, de 46 i 67, just després d’entregar-los al seu fill, de quatre anys, que va presenciar el va ocórrer encara que no va patir danys.

L’acusat tenia ordre d’allunyament que li impedia acostar-se a la qual havia sigut la seua esposa per ordre del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de València. Conscient d’aquesta prohibició, el processament es va desplaçar des de Villena amb el xiquet i portant un revòlver en la renyonera, del qual no posseïa llicència.

En arribar a l’estació, on havia quedat amb la seua exdona, va baixar del vehicle revòlver en mà i es va dirigir ràpidament cap a la seua exparella, a qui sense temps per a reaccionar i de forma sorprenent va disparar tres vegades en el pit i la va matar en l’acte.

Tot seguit, va encanonar al seu exsogra i li va disparar dues vegades, amb el que aquesta va caure a terra, dolent-se i suplicant al seu agressor que parara, mentre l’acusat va recarregar l’arma, va agafar del pèl a la dona, va comprovar que continuava viva, i li va disparar en altres tres ocasions, causant-li finalment la mort. A continuació, l’acusat va deixar allí al seu fill, va abandonar el lloc i es va desfer de l’arma, segons relata el fiscal en el seu escrit de qualificació.

Per aquests fets, el ministeri públic reclama 53 anys de presó per dos assassinats, trencament de condemna i tinença il·lícita d’armes, amb l’agreujant de parentiu, a més d’indemnitzacions per 90.000 euros. L’acusació particular, en la mateixa línia, sol·licita 54 anys i afig una responsabilitat civil de 300.000 euros, mentre que la popular, l’Associació Clara Campoamor, demana 48 anys i tres mesos de presó.

La defensa, per part seua, li atribueix dos homicidis, a més del trencament i la tinença il·lícita d’armes, amb l’eximent d’alienació, amb el que considera que la condemna s’ha de limitar a un màxim de 15 anys d’internament en un centre psiquiàtric. Aquest lletrat ha destacat davant el jurat que el seu client presenta una esquizofrènia crònica paranoide greu, un 65 per cent de discapacitat per trastorn paranoide i és politoxicòman.

“ALGUNA NÚVIA EM VA DEIXAR PERQUÈ PARLAVA SOL”

L’acusat, a preguntes del seu defensa, ha explicat que amb 16 anys la seua mare ja va veure que era “un xiquet que es tancava a l’habitació i tenia fòbia a la gent”, per la qual cosa des de llavors es troba baix tractament i amb medicació, que ha reconegut que ha deixat de prendre en diverses ocasions. Quan ho feia, ha continuat, “sentia veus” que li insultaven i li “tractaven malament”.

“Jo volia tindre una núvia, una família i una vida normal. Vaig arribar a tindre alguna núvia, però em deixaven perquè parlava sol”, ha comentat.

Sobre el dia del doble crim, ha contat que estava a casa d’un conegut, en una zona marginal de Villena, llegint la Bíblia: “Llavors em van vindre fortes veus que em van dir que (la seua exdona i exsogra) eren dos dimonis i calia matar-les”. D’aquesta manera, ha assegurat que va actuar “seguint les instruccions de Déu totpoderós”: “Em deia ‘fill meu, actua ràpidament, cal llevar-les del mig”.

A més, ha assenyalat que també escoltava “xiuletades de codi morse”: “Quan les xiuletades són ràpides és que ocorreran coses dolentes”, ha dit. Així, ha explicat la seua reacció després de matar a les dones: “Havia de fer cas perquè ell és el que reina en el món. Jo em vaig quedar tranquil perquè vaig fer cas al totpoderós. Elles es van transformar en dos dimonis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − deu =