25n
25N
25N

Ajuntament i veïnat del Tram Ix del Jardí del Túria arriben a un acord a través del primer procés de mediació a Espanya en què un gran ajuntament és part interessada

Lucía Beamud: “Es tracta d’un acord històric, tant per la forma en la que hem arribat al consens com per la solució en sí mateixa, ja que es tracta d’un problema que venia de llarg i al qual posem fi ara”

Ajuntament i veïnat del Tram Ix del Jardí del Túria arriben a un acord a través del primer procés de mediació a Espanya en què un gran ajuntament és part interessada
02/07/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Espai Públic, ha arribat al primer acord a l’Estat espanyol a través d’un procés de mediació on un gran Consistori ha sigut una de les parts interessades. Concretament, la regidoria ha acordat amb l’associació de veïns del tram IX del Jardí del Túria els criteris i requisits d’autorització per a les activitats que es celebren a l’antic llit del riu Túria, entre el pont de l’Exposició i el pont de les Flors.

Tot això motivat per l’acte de 9 de setembre de 2019 dictat pel magistrat-jutge del jutjat del contenciós administratiu número 10 de València, que va disposar acordar la derivació de les parts al mecanisme institucional de la mediació, com a conseqüència de la demanda interposada per l’associació de veïns per la celebració d’alguns actes autoritzats.

La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha dit que “es tracta d’un acord històric, tan per la forma en la que hem arribat al consens com per la solució en sí mateixa, ja que es tracta d’un problema que venia de llarg i al qual posem fi ara. En haver aconseguit un acord mitjançant el procediment de la mediació, l’Ajuntament i l’associació de veïns hem evitat haver d’acudir al jutge. Una bona notícia per a les dos parts”.

L’acord, que s’aprova demà a la Junta de Govern Local, especifica que no es podran autoritzar més de deu actes a l’any i s’exceptuen de l’acord els actes organitzats per l’Ajuntament o els seus organismes depenents. A més, només seran objecte d’autorització aquells actes que tinguen en sí mateixos una finalitat artística, cultural, esportiva o tradicional, excloent-se els que tinguen un caràcter purament comercial.

D’altra banda, s’establix que els actes autoritzats no podran tindre una durada superior a deu dies naturals, a excepció de la tradicional fira d’atraccions que se celebra en període estival. Tant el muntatge com el desmuntatge de les instal·lacions durarà el menor temps possible, que en cap cas podrà començar abans dels set dies naturals de l’inici previst per a la realització de l’esdeveniment ni prolongar-se més de tres dies naturals després de la seua finalització. Respecte als horaris, les activitats finalitzaran, de diumenge a dijous, a les 23:00 hores, i els divendres, dissabtes i vigília de festius, a les 00:00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 2 =

CCCC
activem alfafar