La Nau II pren forma: Compromís i PSPV tanquen un acord amb dos vicealcaldies

La formació de Ribó tindrà cinc àrees de govern, enfront de les quatre dels socialistes, que es formalitzaran dimecres que ve

La Nau II pren forma: Compromís i PSPV tanquen un acord amb dos vicealcaldies
12/07/2019 -

Compromís i PSPV han aconseguit, de nou ‘in extremis’, un acord per a la composició del govern local que prendrà forma dimecres que ve 17. Finalment la candidata socialista, Sandra Gómez, ha aconseguit la vicealcaldia que demandava, encara que amb un afegit: també hi haurà una altra vicealcaldia de Compromís.

Les àrees de govern en l’anterior legislatura estaven dividides en 10. Durant les negociacions, que han durat quasi 50 dies, des de Compromís es va intentar proposar set ‘macroàrees’ amb un sistema ‘gerencial’. Finalment, només hi haurà una reducció: cinc per a Compromís i quatre per als socialistes.

Segons han apuntat, cadascuna de les formacions mantindrà les responsabilitats que fins ara tenia. Falta per detallar, no obstant això, el repartiment de les àrees de l’antic soci, València en Comú, que no va aconseguir superar la barrera electoral en els últims comicis. Forma part del que Ribó ha assegurat, enfront dels mitjans de comunicació, són les ‘columnes’: “Els seus elements fonamentals -de l’acord- són dos. Les dues vicealcaldies i les nou àrees”.

L’Alcalde ha assenyalat que han de felicitar-se per haver aconseguit un acord encara que, reconeix, “ha costat una mica”: “Les coses bones costen”. Assenyala que el criteri per al repartiment “és semblant al del Botànic”; cada partit manté les àrees que ja ostentava en l’anterior legislatura, més dit repartiment de València en Comú.

Gómez ha assenyalat que “hui és un magnífic dia” perquè “es confirma que al capdavant de l’Ajuntament de València hi haurà un govern progressista”. Un executiu que, assegura, serà “estable” i que treballarà pels barris i la gent que “més necessitat de la política progressista”. “Podem dir que aqueix projecte que es va iniciar en 2015 hui ix enfortit, amb un projecte de continuïtat. Madur i amb els objectius i prioritats clares”, ha assegurat.

“Ho posarem bonic”

Les negociacions van patir un dur revés quan, des dels mitjans de comunicació, es va parlar d’una suposada reunió de Ribó amb la dirigent popular, María José Català, alguna cosa que tots dos van desmentir. Des de llavors, les reunions s’han mantingut més allunyades del públic i poques hores abans del termini, com va passar en la Generalitat, s’ha arribat a un acord.

Aquest nou acord havia d’arribar a temps, aquest matí, a la junta de portaveus, perquè ho aprovara i poguera ser punt del dia en el ple del pròxim dimecres 17 de juliol. Respecte als detalls d’aquest, tant Ribó com Gómez han assenyalat que és ràpid per a oferir-les, però que la base de l’acord “ja està” signada. Falta, asseguren, posar-ho “bonic” i presentar-ho en un acte més “formal”, del que no han detallat data. “I també hem de batejar-ho”, ha assenyalat Gómez sobre l’acord. De moment, es diu col·loquialment La Nau II, a reflex del Botànic.

 

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − huit =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019