caixa popular

Mobilitat Sostenible mostra el seu plan per a completar la seua actuació en Ciutat Vella

Mobilitat Sostenible mostra el seu plan per a completar la seua actuació en Ciutat Vella
23/06/2017 -

La regidoria ha remés hui a les entitats participants en la sectorial de Ciutat Vella de la Mesa de la Mobilitat seua proposta per a la segona i última fase de l’operació que va iniciar amb èxit en l’entorn de Serrans fa poc més d’un any, amb l’objectiu de reduir al mínim imprescindible el trànsit al centre històric de la ciutat.

De 5.000 cada dia a penes 300. Aquest és el balanç del nombre de vehicles que passaven pel carrer Serrans abans i passen després de la primera actuació que, ara fa poc més d’un any, va realitzar la regidoria de Mobilitat Sostenible per començar a reduir al mínim imprescindible el trànsit a Ciutat Vella. L’actuació, com s’havia planejat, va reduir la circulació garantint l’accés a tots els residents, es va traduir en un reforç al comerç de proximitat de l’entorn, que s’ha vist incrementat, i a més va reduir el trànsit també en carrers adjacents que -sense formar part de l’actuació- es van veure beneficiades per la mesura.

Ara, consolidada ja aquesta fase, la regidoria de Mobilitat Sostenible està ja a punt per abordar la segona i completar, amb les mateixes claus, la pacificació completa del nucli històric de la ciutat, un dels seus entorns amb més valor patrimonial. Així, aquest mateix matí ha facilitat a totes les entitats participants en la sectorial de Ciutat Vella de la Mesa de la Mobilitat l’esborrany del seu pla per a realitzar l’operació. Un pla que, igual que a la primera fase, permetrà a tots els residents l’accés als seus domicilis i places d’aparcament a través d’itineraris interiors de mínim recorregut, però acabarà amb els itineraris oportunistes, consolidant així una circulació mínima exclusivament residencial.

Dijous que ve tindrà lloc la primera sessió de debat de la proposta dins de la sectorial de Ciutat Vella de la Mesa de Mobilitat, a la qual seguiran altres abans que, en uns mesos, el projecte definitiu siga finalment executat. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha dit que “portem molts mesos treballant i planificant la proposta que presentarem als veïns, amb els quals pretenem consensuar el model i recollir les aportacions ciutadanes abans de posar en marxa l’actuació”.

La proposta que llança la regidoria per a la seua revisió a la Mesa consisteix en aquesta ocasió en la creació de quatre portes d’entrada de vehicles als barris del Carme, el Pilar i El Mercat -en què es realitza aquesta segona fase- pels quals els residents podran accedir a les seues places de garatge o residències a través d’itineraris en bucle que -com succeeix en el cas de l’actuació de Serrans- suposen la fi del trànsit oportunista i a conseqüència d’això també la reducció de la circulació interna. Grezzi ha destacat que “dignificar el centre històric de la nostra ciutat, com han fet les principals capitals d’Europa, era una tasca que València tenia pendent des de fa dècades, i aquesta actuació completarà la protecció necessària que requereix el nostre centre històric pel qual a mobilitat interna es refereix”.

Aquestes portes d’accés als barris des de la Ronda Interior s’ubicarien a Portal Nou i carrers Corona, Pintor Zariñena i Pintor Domingo i tindrien els seus corresponents eixides als carrers Na Jordana (per als vehicles que entren per Portal Nou), Del Pare D’Òrfens (per part dels que entren per Corona), Murillo (per part dels que entren per Corona i part dels que entren per Pintor Zariñena), Beltrán Bigorra (per part dels que entren per Pintor Zariñena) i Carnisers (per al bucle d’entrada per Pintor Domingo).


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + setze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018